UA-30659057-1

Pick a color

Layout

Boxed
Wide

Layout width

1200
1040
960

Select headings font

Background (Boxed)

/ Saveti pravnika / Istek ugovora o radu i isplata nadoknade

Istek ugovora o radu i isplata nadoknade

Roditelj on 02/02/2011 - 23:26 in Saveti pravnika

P: 3 godine radim za istog poslodavca na ugovore na određeno vreme koji se obnavljaju, ali nema prekidanja radnog staža. Sada sam u šestom mesecu trudnoće. Treba da se porodim u maju,  a 30. septembra mi ističe ugovor o radu. Koliko znam, poslodavac nije dužan da mi produži ugovor,  ali da li moze da nastavi da mi isplacuje nakandu do kraja porodiljskog odsustva? Ukoliko poslodavac to neće, šta se onda dešava?

RODITELJ: U situaciji kao sto je Vaša, isplata naknade porodiljama nastavlja se preko Nacionalne službe za zapošljavanje u visini 50 % prosečnih primanja u poslednjih 6 meseci . Njima se morate prijaviti u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa na određeno vreme. Poslodavac mora da izda potvrdu o ovim isplatama.  U nastavku je izvod iz Zakona o zaposljavanju i osiguranju za slucaj nezaposlenosti.

Član 73.  Isplata novčane naknade se nastavlja za vreme:

3. porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa  rada zbog posebne nege deteta, prema propisima iz oblasti rada ili drugim propisima kojima se reguliše odsustvo sa rada

1 POST COMMENT
Rate this article

Send Us A Message Here

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

1 Comments
 • 03/03/2014

  Interesujeme sta dalje. Sad sam na birou do meseca jula koju primam naknadu sa biroa. Radila sam u Banci i ostala sam bez posla jer je Banka ostala u stecaju i sada sam na birou i imam ukupno 29 godina radnog staza.
  Kad mi prestane naknada sa biroa sta da radim ja sam samohrana majka dvoje dece a moje dete ima ocevu penziju sve dok se skoluje, sta dalje kad prestane da dobija ocevu penziju /a to je jos ove godine/, od cega cemo onda da zivimo. Molim Vas da mi date odgovor na moje pitanje. Da li postoji neka pomoc za nas i koja je u mogucnosti.
  Hvala unapred.

  Slavica
  Reply