UA-30659057-1

Pick a color

Layout

Boxed
Wide

Layout width

1200
1040
960

Select headings font

Background (Boxed)

/ Roditelj info centar / Ugovor na određeno i obaveze poslodavca prema trudnici

Ugovor na određeno i obaveze poslodavca prema trudnici

Roditelj on 28/02/2011 - 15:56 in Roditelj info centar

P: U 6. sam mesecu trudnoće, a upravo mi ističe ugovor na određeno. Da li su poslodavci u obavezi da mi produže ugovor, i da li imam pravo na naknadu od strane Zavoda za zapošljavanje?

O: Poslodavac nije dužan da produži ugovor na oređeno kada on istekne. Pravo na porodiljsko odsustvo i odsustvo radi nege deteta imate u 100 odsto iznosu, jer imate više od 6 meseci staža (po uslovom da Vas je poslodavac prijavio).

3 POST COMMENT
Rate this article

Send Us A Message Here

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

3 Comments
 • 27/11/2011

  Postovani,
  moja rodjena sestra je na porodiljskom vec 11 meseci,prijavljena je na neodredjeno,ali poslodavac joj nije isplatio ni jedan jedini dinar..Prijavilil smo ga u inspekciju pre par meseci,ali niko ne reaguje..On govori kako je tu firmu pre 3 meseca ugasio i otvorio novu njena radna knjizica je jos uvek kod njega.Mi ne znamo pravu informaciju ni kome vise da se zalimo..Kome da se obratimo,da saznamo da li mu je zaista firma pod stecajem,i kakva su njena dalja prava?

  Unapred zahvalana
  Jovana

  Jovana
  Reply
 • 26/02/2012

  Na porodiljskom sam bolovanju. Imam pravo 2 god. posto je trece dete a isteklo je tek 9 meseci. Racun firme u kojoj radim je u blokadi a prica se i o zatvaranju. Kakva su mi prava posto su u blokadi ( utice li na moje bolovanje)i kakva su moja prava ako se firma zatvori?

  mpj
  Reply
 • 24/09/2012

  Potreban mi je ukoliko bilo ko ima neki savet.

  Obzirom da sam zbog knjigovodje ostala 4 meseca bez plate( nije podnela neophodnu dokumentaciju na vreme) prijavila sam firmu inspekciji. Nakon toga su nadoknadili, medjutim opet se desava isto. U pitanju je njen cist bezobrazluk, i koliko god sam pokusavala na lep nacin, opet moram da idem u inspekciju. Dobili su cak i kaznu od 136000 zbog ne placanja doprinosa, i posle operacije sam bila dva meseca bez zdravstvene knjice, iako je tvrdila da je to sve odradjeno. Obzirom da beba ima 6 meseci i vec cekamo drugu, postoji li nacin da se to resi da ne bih do 2014 isla svaka dva meseca da ih prijavljujem. Jedan gospodin mi je preporucio tuzbu ali jos uvek nisam bas sigurna u to. U svakom slucaju nakon bolovanje se ne planiram zadrzavati u toj firmi.

  Hvala unapred

  bojana
  Reply