IzdvajamoPodrška dojenjuRoditelj info centar

10 godina savetovališta za dojenje

Ove godine obeležavamo 10 godina postojanja našeg vršnjačkog savetovališta za dojenje.

Šta je vršnjačko savetovalište za dojenje?

Naše savetnice su mame koje imaju lično iskustvo sa dojenjem, većina njih je i imala neki problem sa dojenjem koji je prevazišla, pa kada im se javite sa problemom, veoma dobro razumeju situaciju. Zato kažemo vršnjačko savetovalište, ali to ne znači da nije i stručno savetovalište. Naše mame savetnice su obučene savetnice za dojenje. Prvi krug savetnica obučavala su stučna lica: dr. Đurđa Kisin, Anđelka Kotević i njene saradnice iz Halo Bebe kao i savetnice za dojenje Udruge RODA.

Već 10 godina, savetovalište radi neprekidno i to kao telefonsko savetovalište, onlajn savetovalište i savetovalište uživo svake prve subote u mesecu u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i Kuli, kao i na manifestacijama na kojima obeležavamo svetsku i nacionalnu nedelju dojenja.

Otvoren je i novi YouTube kanal Savetovališta gde ćemo da objavljujemo korisne savete za trudnice i mame koje doje.

Tokom ove situacije prouzrokovane pandemijom virusa Covid-19, zbog smanjene mogućnosti okupljanja, savetovalište nastavlja sa radionicama i to onlajn, putem ZOOM-a, a o terminima novih radionica se možete informisati na sajtu Savetovališta, FB stranice ili Instagram profila Udruženja i Savetovališta za dojenje.

Pored radionica, telefon i mejl našeg savetovališta za dojenje su vam na raspolaganju svakodnevno.

 

Naše savetnice se pridržavaju svih principa o dojenju u skladu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), UNICEF-om i Svetskom alijansom za podršku i promociju dojenja (WABA).

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More