Saopštenja za javnost

Saopštenje zbog skraćenja roka za predaju dokumentacije za roditeljski dodatak

Najnovijim odredbama Zakona o finansijskoj podršci porodica s decom, rok za predaju dokumentacije potrebne za dobijanje roditeljskog dodatka za decu rođenu u 2006. godini skraćen je sa godinu dana na 3 meseca.

Udruženje građana Roditelj ovim putem želi da ukaže na probleme koje skraćivanje ovog roka može proizvesti, naročito imajući u vidu da pravovremeno informisanje javnosti o skraćenju ovog roka nije obavljeno,  te da će veliki broj roditelja verujući da je rok još uvek godinu dana propustiti da prijavu obavi u predviđenom roku.

Takodje, smatramo da je uzevši u obzir ovdašnje relativno spore administrativne procedure ovaj rok u određenom broju slučajeva može biti nedovoljan  za prikupljanje potrebne brojne dokumentacije, a nepravovremena predaja dokumentacije kao posledicu ima gubljenje prava  na roditeljski dodatak.

Podržavamo pozitivne promene koji je novi Zakon o finansijskoj podršci porodica s decom doneo kao što je uvođenje roditeljskog dodatka za prvo dete, ali isto tako smatramo da su neophodne dodatne izmene ovog Zakona u interesu kvalitetne implementacije strategije smanjenja bele kuge u Srbiji.

U skladu sa tim Udruženje Roditelj priprema predlog za izmene postojećeg Zakona koji će biti prosleđen Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, i otvoreno je za svaki vid saradnje sa Ministarstvom s ciljem regulisanja ovog pitanja na što bolji i konstruktivniji način.

Foto

Povezani tekstovi

Deca ne biraju siromaštvo, nasilje, zlostavljanje, diskriminaciju

Roditelj

Saopštenje za javnost povodom rezultata konkursa Ministarstva zdravlja za finansiranje projekata nevladinih organizacija

Roditelj

Saopštenje za javnost povodom grubog kršenja prava zaposlenih trudnica i porodilja

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More