Saopštenje povodom humanitarne akcije “Naše malo, za nekog mnogo”

| 18/07/2006 | 0 Comments

Humanitarna akcija Udruženja «Roditelj» «Vaše malo nekom znači mnogo» koja je trajala gotovo dva meseca, proteklog vikenda privedena je kraju. Stvari prikupljene tokom akcije predstavnici Udruženja u subotu su uručili Centru za zaštitu, odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj 7.
Akcija je trajala gotovo dva meseca, a uz svesrdnu pomoć članica Udruženja koje su stvari dopremile iz nekoliko gradova Srbije i Crne Gore i čak i iz inostranstva, prikupljena je veća količina muške, ženske i dečje odeće i obuće, koja je od srca poklonjena tamo gde je najpotrebnija – mališanima lišenim roditeljskog staranja.
U dogovoru sa upravom Centra za odojčad, decu i omladinu bez roditeljskog staranja, kombi pun stvari predat je zaposlenima u ovoj ustanovi, koje će potom biti ditribuirane mališanima prema potrebama i uzrastu u Stacionar za srednjoškolsku omladinu, kao i u prihvatilište za samohrane majke.
Iako su ustanovi u Zvečanskoj ulici više puta razne vladine i nevladine organizacije dodeljivale pomoć, smatramo da je mališanima lišenim roditeljske ljubavi i  staranja potrebno da ipak vide i znaju da neko brine o njima, makar tu pomoć i briga učinilo i poklanjanje polovnih stvari i igračaka.

Udruženje «Roditelj» će se i dalje baviti humanitarnim radom i pozivamo sve koji žele da nam se pridruže i pomognu nezaštićenima, pre svega deci, da nam se jave!

Category: Beograd, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.