Izdvajamo Niš

Održana Poklonijada u Nišu

Akcija poznata pod nazivom POKLONIJADA održala se u našem ogranku u  Nišu. Zaintersovani građani su donosili novu i polovnu garderobu, sredstva za ličnu higijenu i igračke za decu doma “Duško Radović” i “Kulina”. Akcija je održana iz tri dela i to:

  1. 17.03. na  Trgu Kralja Milana,
  2. 24.03. -U  parku SV. Save na Bulevaru i
  3. 31.03. – U parku Čair

Paralelno sa prikupljanjem pomoći za decu bez roditeljskog staranja, na štand Udruženja postavljena je kasica za prikupljanje pomoći za osmogodišnjeg Miloša Stanojevića, iz sela Mađare, kod Kuršumlije koji je o boleo od raka vilice.

Prikupljeno je oko 200 paketa garderobe, polovne i nove, nešto manje sredstava za higijenu i mnogo igračaka. Za malog Miloša prikupljeno je 10.600 dinara. Tokom akcije, ljudi pozvani putem internet foruma, uplaćivali su sredstva direktno na račun Miloša Stojanovića ali i na račun Udruženja. Novac je stigao i iz daleke Australije i Velike Britanije. Za malog Miloša Stojanovića pomoć se prikuplja i dalje tako da je nemoguće reći koliko je sredstava tačno prikupljeno.

Udruženje Roditelj darovalo je zastavice, kačkete, bombone deci koja su donela pakete za svoje drugare. Akciju “Poklonijada” podržala je finansijskim sredstvima niške Opštine Crveni krst.

Povezani tekstovi

Cenzusi i visine iznosa za roditeljski i dečiji dodatak

Roditelj

Dođite na Dan velikog srca i dobre zabave

Roditelj

Takmičenje tata u brzom povijanju beba

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More