Image default
Press clipping

Humanitarna akcija udruženja “Roditelj” Niš

Humanitarna akcija udruženja “Roditelj” Niš

Pokloni za decu u hraniteljskim porodicama

Članovi udruženja “Roditelj” pred uskršnje praznike organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom “Jedno jaje za čokoladu”, u kojoj je učestvovao veliki broj niških mališana i njihovih roditelja, U akciji je prikupljeno mnogo poklona namenjenih deci smeštenoj u niškim hraniteljskim porodicama.

Danas u 10.30 u maloj sali Centra za socijalni rad u Ulici Svetozara Markovića br. 41, članovi udruženja “Roditelj” pripremljene poklon-paketiće podeliće deci iz hraniteljskih porodica, kojih ima 10 na teritoriji grada.
Narodne novine 17.04.2007.


PAKETIĆI MALIŠANIMA

Humanitarna akcija koju su tokom prethodnog meseca sprovodili predstavnici Udruženja građana “Roditelj” okončana je jučerašnjom dodelom paketića za decu u hraniteljskim porodicama. Prema rečima Violete Blagojević, koordinatora programskih aktivnosti Centra za socijalni rad, predstavnici Udruženja dostavili su juče ovoj ustanovi 130 paketića namenjenih deci bez roditeljskog staranja koja se nalaze u hraniteljskim porodicama.

-Paketići u kojima se nalazi garderoba, slatkiši i igračke, primereni su deci, odnosno njihovom uzrastu- ističe Violeta Blagojević i napominje da se trenutno u 103 hraniteljske porodice nalazi 130 dece. D.Z.

Večernje novosti, 18.04.2007


“Roditelji” podelili paketiće

Članovi Udruženja “Roditelj” uručili su juče u maloj Sali Centra za socijalni rad paketiće svim mališanima (130) koji su smešteni u hraniteljskim porodicama na teritoriji grada Niša.

Reč je o poklonima koji su nedvno prikupljeni u uskršnjoj humanitanoj akciji “Jedno jaje za čokoladu”, u kojoj je učestvovao veliki broj niških mališana i njihovih roditelja. Paketiće sa garderobom i slatkišima omogućili su zapošljeni iz Centra za socijalni rad, članovi organizacije Veliko srce, Rotari klub-Niš, Koka komerc, Wunder duo, Kalimero, Đovani’bags, Benni sokovi, Shine&Co i Kidstar.

Narodne novine 18.04.2007


Uspešne akcije udruženja “Roditelj”

Za mališane 330 paketića

Apel za pomoć deci bez roditelja naišao na izuzetan odgovor Nišlija

Za samo mesec dana od kako postoji, niški ogranak udruženja “Roditelj” uspeo je da realizuje dve humanitarne akcije i prikupi oko 330 paketića pomoći za štićenike doma u Kulini, Doma “Duško Radović” u Nišu i mališane bez roditelja smeštene u hraniteljskim porodicama.Donacije sakupljene tokom akcije “Poklonijada” i “Jedno jaje za čokoladu”, počev od danas biće deljene onoma kojima su namenjene.

Branko Janačković

Predstavnicima Centra za socijalni rad u Nišu juče je predato 130 paketića sa garderobom i igračkama, koje će deca smeštena u hraniteljskim porodicama podići narednih dana, dok će preostalih 200 paketa u toku nedelje biti dostavljeno domovima.

-Uspeli smo da animiramo Nišlije koje su se odazvale u velikom broju našem humanitarnom apelu, što nam daje snage i volje da nastavimo sa akcijama pomoći za ugrožene kategorije dece. U udruženju je trenutno aktivno 18 roditelja na planiranju i sprovodjenju akcija, a otvoreni smo za sve koji mogu da nam se pridruže ili pruže bilo kakvu pomoć.- kaže predsednik Udruženja Marija Petković.

Maja Kostić, iako u devetom mesecu trudnoće, nalazi vremena za humanitarne aktivnosti u “Roditelju” i učestvuje u akcijama.

-Od početka sam u udruženju jer mi se dopala ideja za koju se zalaže “Roditelj”. Nije mi teško bilo da sa prijateljicama na štandovima prikupljamo pomoć za ovu dečicu i nastojaću da nakon porođaja, koliko mi beba dozvoli budem aktivna u udruženju kaže Kostićeva.

Aleksandar Novaković, iako još nije roditelj, jedini je muški član, završava Fakultet političkih nauka i kaže da će nastojati da stečena znanja stavi na raspolaganje udruženju.

Slavica Cvetković, predsednik udruženja “Veliko srce” koje okuplja hraniteljske porodice, kaže da je akcija “Roditelja” za svaku pohvalu i da će se mališani sigurno obradovati paketićima u kojima su igračke, slakiši i garderoba.

“Poklonijada” je održana tokom tri vikenda na Trgu kralja Milana u Parku Svetog Save, na Bulevaru Nemanjića i u Čairu, gde je naišla na neverovatno dobar odziv Nišlija. Pored ostalih, ovu akciju je sa 10 000 dinara podržala opština Crveni Krst.

Akcija “Jedno jaje za čokoladu” održana je uoči Uskrsa.Ovu poslednju akciju je podržao “Rotari klub” sa 15000 dinara.

Udruženje “Roditelj” organizovalo je i prikupljanje pomoći za osmogodišnjeg Miloša Stanojevića, iz sela Mađere kod Kuršumlije, koji je oboleo od raka vilice, a potiče iz izrazito siromašne porodice.

Do sada mu je prosleđeno već oko 16000 dinara, a prikupljeno je još oko 15000 dinara koje će mu uručiti uskoro.

Blic, 18.04.2007.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More