Press clipping

Beograđanke doje s ponosom


Beograd – Akcija “Dojite s ponosom”, koja ima za cilja promociju prednosti dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorođenče, održana je juče na terasi restorana “Venecija” u Zemunu, u organizaciji udruženja “Roditelj”. Ovim je u Srbiji po drugi put, obeležena Svetska nedelja dojenja.
Nameta organizatora je da na jednom mestu okupe rekordan broj majki koje se ne libe da doje svoju decu, i pored loših vremenskih prilika, ostvarena je, smatra Dragana Soćanin, predsednica udruženja “Roditelj”.
-Udruženje je prva i jedina organizacija u zamlji koja je počela da se bavi pitanjima roditeljstva, ima tri organizacione jedinice, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u koje mogu da se jave roditelji, mi smo njihov servis – istakla je Dragana Soćanin.

Anita Manojlovič, jedna od dojilja učesnica kaže da je dojenje najjača spona između majke i bebe.

-Stvarno sam želela da imam dovoljno mleka. Iako je dojenje veoma veliki fizički i psihički napor, ipak je izvor sreće i zadovoljstva i najlepši poklon prirode – rekla je ona.
Manifestaciju su podržali gradski Sekretarijat za zdravstvo, Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, GO Zemun i brojni sponzori.
M. Vukumirović
05. avgust 2007. godine, Kurir

Povezani tekstovi

Reklama za slavine

Roditelj

Prisustvo oca na porođaju

Roditelj

Najlepša fotografija dojenja

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More