SAOPŠTENJE povodom Dana zabrane zlostavljanja dece i Međunarodnog dana deteta

| 15/11/2007 | 0 Comments

Mreža udruženja RODITELJ, organizacije koje za svoju misiju imaju podršku razvoju roditeljstva i zaštitu prava roditelja i dece, povodom obeležavanja 19. novembra – Dana zabrane zlostavljanja dece i 20. novembra – Međunarodnog dana deteta, apeluje na celo društvo i posebno odlučujuće društvene aktere, da posvete veću pažnju zaštiti prava dece u Srbiji.

U svetlu ubrzanih promena društvenog, kulturnog i vrednosnog miljea u kom deca odrastaju, Mreža udruženja RODITELJ  ističe potrebu za omogućavanjem takvih uslova života koji će delovati podsticajno na stvaranje i održavanje porodice, kao nukleusa društva, uz dalje uspostavljanje institucionalnog i zakonskog okvira zaštite prava deteta.

Mreža udruženja RODITELJ ujedno apeluje na nadležne institucije da, kroz ulaganje u edukaciju roditelja, izgradnju svesti o dečjim pravima, razvoj primarne zdravstvene zaštite i unapređenje uslova boravka i rada u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama, obezbede deci sto bezbrižnije detinjstvo i odrastanje u skladu sa tendencijama savremenog društva.

Category: Novosti