Press clipping

Omladinske NVO traže bolju bezbednost u Novom Sadu

(Beta)

Tridesetak omladinskih nevladinih organizacija okupljenih u “Inicijativu mladih” zatražilo je danas od gradskih vlasti u Novom Sadu da pronađu rešenja koja bi obezbedila sigurnost mladih i sprečila dalje širenje nasilja među njima.

“Zabrinuti smo za bezbednost mladih u gradu, kao i zbog sve prisutnije i izraženije kulture nasilja među mladima”, navedeno je u saopštenju za javnost.

Prema navodima iz saopštenja, povod za apel gradskim vlastima su nestanci mladih osoba, tragične pogibije mladih u namerno izazvanim požarima i u brojnim saobraćajnim nezgodama.

“Svi ti događaji drastično su smanjili poverenje mladih u sposobnost gradskih vlasti, ali i inspekcijskih službi, da vode računa o bezbednosti mladih u ovom gradu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će omladinske organizacije pokrenuti inicijativu za izradu Lokalnog akcionog plana politike za mlade u Novom Sadu.

“Kultura nasilja se strahovito proširila i preti da postane dominantan oblik ispoljavanja mišljenja”, piše u saopštenju.

04.03.2008.

biznisnovine.com

Povezani tekstovi

Taoci profesorskih plata

Roditelj

Preskupe igračke nam kvare decu

Roditelj

Dojenje: Problemi i kako ih prevazići

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More