Izdvajamo

Saopstenje povodom povlačenja iz prodaje adaptiranog mleka

Udruženje RODITELJ izražava protest zbog još jednog slučaja neispravnosti i povlačenja iz prodaje adaptiranog mleka za bebe, i zahteva od nadležnih organa da redovnije i strožije sprovode kontrole ispravnosti svih proizvoda za odojčad i decu

Iako smatramo da je dobro što je inspekcija reagovala na vreme, a proizvod povučen iz prodaje,
neophodno je da sva hrana za najosetljiviju grupu našeg stanovništva bude podvrgnuta najstrožijim kontrolama.
Svetska zdravstvena organizacija u zemljama takozvanog „trećeg sveta“ upravo i preporučuje što duže dojenje, jer veštačka hrana za bebe može da nosi rizik. Udruženje RODITELJ smatra da naša zemlja može i zaslužuje da ima najstrože evropske standarde u uvozu i prometu hrane za bebe i da se ne može prepustiti sva odgovornost roditeljima da sami uočavaju i prijavljuju nepravilnosti, već da kontrola mora da bude sistemska i redovna.
Udruženje RODITELJ apeluje na sve uvoznike i proizvođače hrane za bebe i decu da se maksimalno odgovorno ponašaju sa svojim proizvodima, jer ne smemo dozvoliti da rizikujemo zdravlje naše dece.