Poklonijada 2009 za Materinski dom

| 29/05/2009 | 0 Comments

poklonijadaUdruženje RODITELJ Vas poziva da učestvujete u tradicionalnoj humanitarnoj akciji Poklonijada. U nedelju, 31. maja od 11 do 13 časova čekamo Vas u igraonici Tehnokids, Dobropoljska 2. Molimo sve ljude dobre volje, koji imaju očuvanu garderobu za bebe, decu i odrasle da donesu te stvari i pomognu drugima.

Udruženje RODITELJ ovu simboličnu akciju organizuje četvrtu godinu za redom, i do sada smo obradovali mališane iz Zvečanske, Miloševca, doma u Kulinama, Sigurnoj kući u Novom Sadu…Ove godine prikupljamo garderobu, igračke, odeću, hranu i pelene za Materinski dom. Materinski dom je deo Zavoda za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, u njemu su smeštene majke sa bebama do godinu dana, koje su ostale bez podrške partnera i porodice.

Udruženje RODITELJ ovom akcijom želi simbolično da iskaže podršku ovim ženama. U Materinskom domu one dobijaju smeštaj, hranu, stručnu psihosocijalnu pomoć. Ali, lepa reč i lep gest takođe mogu mnogo da učine da se osećaju bolje, kao deo velike roditeljske zajednice. Želja nam je da jednog dana dobijemo sistemsko rešenje za žene iz Materinskog doma, u smislu da im se pomogne u lakšem pronalaženju smeštaja, posla, upisa dece u vrtić, a za sada, činimo i ovo malo, koje nekome može da bude mnogo, što je i geslo humanitarnh aktivnosti Udruženja RODITELJ. Ovom prilikom zahvaljujemo se igraonici Tehnikods, na ukazanom gostoprimstvu, kao i svim ljudima koji će svojim učešćem doprineti akciji.

Ukoliko imate dodatna pitanja, kontaktirajte Udruženje RODITELJ 064/2206- 438, 062/1099- 812

Tags: , ,

Category: Beograd, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.