Beograd Izdvajamo

Poklonijada 2009 za Materinski dom

poklonijadaUdruženje RODITELJ Vas poziva da učestvujete u tradicionalnoj humanitarnoj akciji Poklonijada. U nedelju, 31. maja od 11 do 13 časova čekamo Vas u igraonici Tehnokids, Dobropoljska 2. Molimo sve ljude dobre volje, koji imaju očuvanu garderobu za bebe, decu i odrasle da donesu te stvari i pomognu drugima.

Udruženje RODITELJ ovu simboličnu akciju organizuje četvrtu godinu za redom, i do sada smo obradovali mališane iz Zvečanske, Miloševca, doma u Kulinama, Sigurnoj kući u Novom Sadu…Ove godine prikupljamo garderobu, igračke, odeću, hranu i pelene za Materinski dom. Materinski dom je deo Zavoda za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, u njemu su smeštene majke sa bebama do godinu dana, koje su ostale bez podrške partnera i porodice.

Udruženje RODITELJ ovom akcijom želi simbolično da iskaže podršku ovim ženama. U Materinskom domu one dobijaju smeštaj, hranu, stručnu psihosocijalnu pomoć. Ali, lepa reč i lep gest takođe mogu mnogo da učine da se osećaju bolje, kao deo velike roditeljske zajednice. Želja nam je da jednog dana dobijemo sistemsko rešenje za žene iz Materinskog doma, u smislu da im se pomogne u lakšem pronalaženju smeštaja, posla, upisa dece u vrtić, a za sada, činimo i ovo malo, koje nekome može da bude mnogo, što je i geslo humanitarnh aktivnosti Udruženja RODITELJ. Ovom prilikom zahvaljujemo se igraonici Tehnikods, na ukazanom gostoprimstvu, kao i svim ljudima koji će svojim učešćem doprineti akciji.

Ukoliko imate dodatna pitanja, kontaktirajte Udruženje RODITELJ 064/2206- 438, 062/1099- 812

Povezani tekstovi

Potpisana Povelja o dečjim saobraćajnim pravima

Roditelj

Izložbeno – muzičko veče u okviru projekta “Vaš dom je i naš dom”

Roditelj

Održana Manifestacija „Prijatelji bebama od prvog trenutka“

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More