Predstavljamo vam Vežbanku

| 29/01/2010 | 1 Comment

Dragi roditelji, Udruženje RODITELJ vam predstavlja “Vežbanku”, zanimljivu besplatnu web aplikaciju koja će vašoj deci pomoći da provedu kvalitetnije vreme pred računarom, zabave se i obnove naučeno gradivo. “Krivac” za “Vežbanku”, Aleksandar Urošević, želeo je razvojem ove aplikacije (koju stalno doteruje i usavršava) da sinu Mihailu omogući zabavno vreme za računarom, ali i školskim aktivnostima – istovremeno!

– Od jednostavne veb aplikacije za prepoznavanje slova azbuke i prve “korake” u čitanju, nastala je “Vežbanka” – rekao nam je Aleksandar. – Ova aplikacija trenutno ima tri odeljka – azbuku, koja je namenjena predškolcima i učenicima prvog razreda, matematiku, koja omogućava uvežbavanje sabiranja, množenja i deljenja brojevima prve desetice i engleski. Učenje jezika je namenjeno učenicima trećeg i četvrtog razreda i može da popmogne pri usvajanju nekih pojmova na engleskom jeziku (ispravno pisanje reči) i njihovog značenja na srpskom. Svakodnevno stižu predlozi za unapređenje aplikacije od prijatelja i korisnika, pa Aleksandar obećava da će se uskoro na „virtuelnoj tabli“ „Vežbanke“ možda naći i neki novi predmeti.

– Izdvojio bih „Prirodu i društvo“, jer taj predmet može da se napravi jednostavno i lagano, da deca s lakoćom mogu da prepoznaju kontinente, glavne gradove susednih država, pogađaju imena gradova i reka u Srbiji – pojašnjava Aleksandar. – Vežbanka će uskoro imati i glasovne poruke kojima se obraća deci, olakšava kretanje kroz aplikaciju, ali i savladavanje vežbica.

Iako „Vežbanka“ nije zamena za školu, ni vaše vreme provedeno s detetom, Aleksandar napominje da je želeo da deci pruži zabavan način učenja i obnavljanja gradiva, jer se ipak kroz igru najbolje uči.

Udruženje RODITELJ pozdravlja ovakve i slične inicijative, tim pre što su rađene volonterski, s željom da se obogati i unapredi način na koji naši mališani usvajaju znanja. S druge strane, potrebno je edukovati roditelje kako da njihova deca bezbedno koriste računare i upoznati ih kako da računar iskoriste kao alat za zabavno učenje, a ne samo način za igru i „gubljenje vremena“. Nadamo se da će ovakvih projekata biti još više.

Category: Novosti

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Škrabalica says:

    Vežbanka je jedan zaista lep i poseban sajt! Sve pohvale autoru!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.