Dečiji festival “Najbolje za moje dete”

| 20/05/2010 | 1 Comment

I ove godine, po drugi put u Beogradu održaće se dečiji festival „Najbolje za moje dete”.  Najveći festival za decu i roditelje na otvorenom prostoru Košutnjaka, 5. i 6. juna okupiće veliki broj ustanova i proizvoda namenjenih deci. I ove godine Udruženje RODITELJ će učestvovati na festivalu, zajedno s vrtićima,  dečijim igraonicama, školama stranih jezika, predškolski i školskim ustanovama, likovnim i kreativnim radionicama i  mnogim drugim ustanovama koje su neophodne  za rast i razvoj dece.

„Kao majka troje dece svesna sam da je za decu veoma značajno da provedu vreme u prirodi, da nauče da je vole, čuvaju i u njoj uživaju. Ovakav festival vraća decu i roditelje u prirodu, a Košutnjak je jedna od najlepših zelenih oaza u našem gradu”, izjavila je Tanja Anđelković, idejni tvorac festivala.

Festival Najbolje za moje dete

Proslogodišnji Sajam

Prošlogodišnji, prvi dečiji festival na otvorenom posetilo je više od petnaest hiljada roditelja i dece. Druženje sa izlagačima, animatorima, poznatim pop izvođačima, kao i sakupljanje informacija o najboljim dečijim ustanovama je ono što krasi ovu manifestaciju. Ove godine deca će moći da se takmiče u nekoliko sportskih disciplina, kao i da iskažu svoje talente na festivalskoj sceni u okviru programa koji će se dešavati tokom oba dana.

Cilj nam je da pružimo deci i roditeljima nesvakidašnje i aktivno druženje, da zajedno pomognemo očuvanje životne okoline, kao i da pružimo dodatnu edukaciju roditeljima u odgoju njihove dece.

„Svi će moći da se parkiraju na velikom parkingu kod bazena na Košutnjaku, a potom da prošetaju minut do Trim staze (Kneza Višeslava), pored koje će se održavati festival. Sigurni smo da će to za decu i roditelje biti jedinstvena prilika da na kvalitetan način provedu zajedničko vreme u prirodi i lepom druženju”, izjavio je Milan Maglov, vođa projekta.

Organizator festivala je agencija Smart media. Ulaz na festival je slobodan, a radno vreme je od 10h do 19h. Kao što slogan ovogodišnjeg festivala glasi „Deco dođite da se igramo!”


Tags: , , , , , , ,

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.