Dečiji festival “Najbolje za moje dete” pomeren za 12. i 13. jun

| 01/06/2010 | 1 Comment

Deco dođite da se igramo! – Dečiji festival “Najbolje za moje dete” 12. i 13. juna na Košutnjaku

Najveći festival za decu i roditelje na otvorenom prostoru Košutnjaka, zbog loših vremenskih uslova, umesto 5. i 6. juna, pomeren je i zakazan za 12. i 13. jun.

Po drugi put u Beogradu 12. i 13. juna održaće se dečiji festival „Najbolje za moje dete”, pod pokroviteljstvom grada Beograda, Sekretarijata za dečju zaštitu i Republičkog zavoda za sport. Ovaj festival će okupiti veliki broj ustanova i proizvoda namenjenih deci.

Prvi dečiji sajam „Najbolje za moje dete“ je održan 2009 godine na Košutnjaku. Za dva dana, zabeležio je posetu od preko 15.000 posetilaca i privukao veliku medijsku pažnju.Ova manifestacija je nastala kao vizija da se na otvorenom, u prirodnom i zdravom okruženju na Košutnjaku, održi sajamski nastup svih ustanova koje su neophodne za razvoj dece do njihovog polaska u školu.

Na festivalu će učestvovati vrtići, dečije igraonice, škole stranih jezika, predškolske i školske ustanove, likovne i kreativne radionice, proizvodi za decu, dečije igračke i mnoge druge ustanove koje su neophodne  za rast i razvoj dece.

Prošlogodišnji, prvi dečiji festival na otvorenom posetilo je više od petnaest hiljada roditelja i dece. Druženje sa izlagačima, animatorima, poznatim pop izvođačima Sergejem Ćetkovićem, OT bendom, Van Gogom, Jelenom Tomašević i mnogim drugima, kao i sakupljanje informacija o najboljim dečijim ustanovama je ono što krasi ovu manifestaciju. Za decu će i ove godine nastupiti mnogi popularni izvođači, Tijana Dapčević, Željko Vasić, Mari Mari, Saša Kovačević i mnogi drugi.

Ove godine deca će moći da se takmiče u nekoliko sportskih disciplina, kao i da iskažu svoje talente na festivalskoj sceni u okviru programa koji će se dešavati tokom oba dana.

Cilj nam je da pružimo deci i roditeljima nesvakidašnje i aktivno druženje, da zajedno pomognemo očuvanje životne okoline, kao i da pružimo dodatnu edukaciju roditeljima u odgoju njihove dece. Kada smo birali lokaciju, imali smo viziju da nađemo oazu za decu i roditelje, koja je prirodna, zdrava i koja može da oplemeni i ulepša ovaj festival.

Organizator festivala je agencija Smart media. Ulaz na festival je slobodan, a radno vreme je od 10h do 19h.

Kao što slogan ovogodišnjeg festivala glasi „Deco dođite da se igramo!”

Category: Novosti

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sandra says:

    bili smo danas super smo se proveli nije nam ni vrucina mogla nista super je ideja sto je sada sa druge strane sume sve bilo premesteno

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.