Održan teniski turnir u Užicu

| 30/06/2010 | 2 Comments

Poslednji vikend juna meseca u Užicu protekao je u znaku belog sporta. Povodom završetka višemesečnog projekta Udruženja “Roditelj” – Užice održan je teniski turnir. Mladi takmičari bili su štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja koji su svoje prve korake u tenisu naučili zahvaljujući sponzorstvu Državne lutrije Srbije kao vida unapređenja života dece lišene roditeljskog staranja.

Koordinator projekta, Slađana Popović, zajedno je sa svojom porodicom provela je maj i jun u učenju veština ovog sporta i druženju sa decom na terenima njihovog doma „Petar Radovanović“. Za potrebe treninga nabavljena je i celokupna sportska oprema koja je poklonjena deci po završetku programa. Mališani su uz igru i zabavu sa lakoćom savladali osnovne elemente tenisa i pravila igre.

Uspešna obuka krunisana je turnirom u balon sali, 27. juna. Najodvažniji takmičari proverili su svoje veštine u singlu i meštovitom dublu. U revijalnom delu rekete u ruke uzeli su i vaspitači, članice udruženja i njihove porodice koje su do tada bodrile male tenisere. Ana Bralović, profesorka fizičkog koja je održala časove tenisa, izrazila je zadovoljstvo svojim učešćem u ovom projektu: „Rad sa decom bio je zabavan, kako za njih, tako i za mene. Uprkos činjenici da nekolicina mališana nije mogla da u celosti prati časove, program je bio prilagođen i deci sa višim stepenom invaliditeta, uz njihovo aktivno učešće u završnom turniru kao pomoć i podrška.“

Category: Novosti, Užice

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marina says:

    super!! Samo se nesto najzeim na ovu rec sticenici, deluje mi jako gorko!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.