Održana prva manifestacija u okviru projekta “Siguran zagrljaj Zemuna”

| 26/07/2010 | 0 Comments


U nedelju 18. jula 2010. godine u 18 časova na Zemunskom keju održana je manifestacija pod nazivom ZViZ (Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece – Zagrli, Voli i Zaštiti) u organizaciji Udruženja RODITELJ, kojoj je prisustvovalo više desetina građana.

Performansom je na specifičan, kreativan i simboličan način predstavljen problem nasilja nad decom i mogućnosti njegovog rešavanja uz poziv svim nadležnim službama ali i građanima na pravovremenu i zajedničku reakciju, a tom prilikom, volonteri i volonterke Udruženja RODITELJ su delili informativne i promotivne materijale. Zlostavljanje, Viktimizacija i Zanemarivanje dece predstavljeno je na simboličan način u vidu velikog čudovišta sastavljenog od balona na kojima su bile ispisane pogrde kao što su „Prebiću te“, „Mrzim te“, „Kuš budalo“ i sl. Deca i njihovi roditelji, naoružani čačkalicama na kojima su bila nalepljena srca, napravili su krug oko čudovišta koje su bušenjem balona ubili. Iz izduvanih pretnji poletele su reči ljubavi – „Poverenje“, „Radost“, „Ruka u ruci“, „Zagrljaj“  čime je predstavljeno bezbroj načina da se deca Zagrle, Vole i Zaštite.

Svi zainteresovani građani i građanke Zemuna tokom narednih meseci biće u mogućnosti da podrže ovu inicijativu svojim potpisom koji mogu dati u prostorijama Udruženja RODITELJ, ali i na javnim mestima u Zemunu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena. Pokrovitelj ove Manifestacije bila je opština Zemun.

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.