Beograd Izdvajamo

Prvi beogradski forum o zdravoj trudnoći

Prvi beogradski forum o zdravoj trudnoći održaće se 26. marta u prostoru knjižare Delfi SKC od 14-16h. Renomirani lekari – dva ginekologa, pedijatar, specijalista ishrane i autor projekta – govoriće tom prlikom o dobrobiti fizičkog vežbanja i zdrave ishrane u trudnoći.
trudnica vežba
Creative Commons License photo credit: dizznbonn
„Fit i zdrava mama“ je program koji postoji već tri godine, i do sada je kroz njega prošlo pedeset trudnica. Svi porođaji su se odvili bez ikakvih problema jer su polaznice bile u odličnoj psihofizičkoj kondiciji i poptuno pripremljene za predstojeće izazove.

Na forumu će o ovim temama govoriti lekari kao i bivše polaznice programa, a sve zainteresovane trudnice, mame i buduće majke mogu da učestvuju u otvorenom dijalogu sa stručnjacima. Cilj je promovisanje ideje o adekvatnoj psihofizičkoj pripremi za porođaj i što zdravije iznošenje trudnoće. Svedočanstva i iskustva polaznica, kao i pitanja zainteresovanih, produbiće ovu temu i dati joj svojevrstan ličan karakter.

Na forumu će biti reči i o značaju hidratacije trudnica i dojilja tokom trudnoće, jer hidratacija utiče na bolje opšte stanje organizma i poboljšava rezultate redovnih analiza. Ginekolozi vrlo često savetuju trudnice da unose najmanje 1.5 l vode dnevno i na taj način regulišu nedostatak vode. Pravi izbor vode je ključan i treba birati niskomineralne vode sa najnižim suvim ostatkom i niskim sadržajem natrijuma, jer se one mogu piti u neograničenim količinama.

Istoga dana biće reči i o novom farmaceutskom proizvodu koji se nedavno pojavio na našem tržištu – vitaminskom suplementu za trudnice, pažljivo elaboriranom u dva preparata – za prvo tromesečje trudnoće, i za preostalih šest meseci i period dojenja.

Predstaviće se i dva ekološka proizvoda – jedan namenjen bebama, i drugi namenjen roditeljima. Svi zainteresovani će na licu mesta dobiti sve informacije i biće u prilici da proizvode vide i dobiju uputstva o njihovoj upotrebi.

Na forumu će govoriti:

  • Dušica Dišić – babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge
  • Prim. dr Aleksandra Mladenović – specijalista ginekologije i akušerstva
  • Dr Gordana Obradović – specijalista ginekologije i akušerstva
  • Dr Tatjana Nikolić – specijalista pedijatrije
  • Prim. dr Branka Konstantinović Birovljev – specijalista ishrane
  • Ivana Misirlić Bigard – moderator foruma, polaznica programa

Dobrodošle su sve radoznale mame, trudnice i one koje planiraju trudnoću.
Ulaz slobodan. Povedite drugaricu, sestru, kumu, koleginicu… Budite radoznale i postavite sva pitanja koja vas zanimaju! Stručnjaci su tu da odgvovore na njih!


Povezani tekstovi

Rezultati istraživanja o korupciji u zdravstvu u ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem žena

Roditelj

Poziv iz ROSE: Mame, donirajte mleko

Roditelj

Prezentacija savetnica za dojenje na Kongresu ishrane

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More