Promena mesta stanovanja i roditeljski dodatak

| 02/04/2011 | 1 Comment

P: Poštovani, udajom sam promenila mesto stanovanja, ali tu promenu nisam izvršila u dokumentima, već sam i dalje prijavljena na adresi svojih roditelja. Da li imam prevo na roditeljski dodatak i gde podnosim zahtev ako imam?

Roditeljski dodatak i mesto stanovanja

foto:http://yumama.com

O: Dokumentacija za roditeljski dodatak se podnosi prema mestu stanovanja majke, ali beba mora isto da bude prijavljena na toj adresi. Naš savet je da promenite mesto boravka (zvanično da u ličnoj karti piše nova adresa) i tako ostvarite pravo na pomenuti dodatak. Rok za predaju dokumentacije je 6 meseci od rođenja deteta.

 

Tags: , , ,

Category: Saveti pravnika

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gordana says:

    postovani.ja sam dobila resenje o odbijanju za novcanu pomoc od opstine.sr karlovci.Problem je sto sam ja majka u vreme rodjenja deteta bila prijavljena na drugoj adresi.tek nakon porodjaja sam promenula adresu,na muzevu gde ja beba bila prijavljena od prvog dana.i onda sam podnela zahtev u opstini,gde su mi oni rekli da nije problem samo da donesem potvrdu da nisam ostvarila to pravo na drugoj opstini.ali ipak sam odbijena.u resenju pise da imam pravo da se zalim u roku 15 dana.pa me interesuje vas savet,dali vredi.poz

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.