Treća Uskršnja Poklonijada

| 17/04/2011 | 0 Comments

Povodom tradicionalne godišnje humanitarne akcije pod nazivom Uskršnja Poklonijada članice Udruženja „Roditelj“ su sa svojom decom 15. aprila 2011. godine obišle prvi produženi dnevni boravak za decu i mlade sa invaliditetom u Užicu.

U dnevnom boravku kontinuirano se izvode dramske radionice koje su od velikog značaja za decu jer podstiču interakciju, jezičko izražavanje i izražavanje emocija kroz različite situacije. Stručni saradnici dnevnog boravka, pedagog Maja Janjušević i defektolog Danka Radovanović detaljnije su objasnile način rada, od kolike je važnosti boravak za decu koja dolaze i njihove porodice. Osim kreativne radionice, deca imaju i fizičko, zatim edukativne, psihološke, muzičke i dramske radionice, a interesantna je i kulinarska radionica, u okviru koje uče da spreme osnovna jela.

Čitav doživljaj obeležen je druženjem dece članica Udruženja i dece iz boravka, kao i zajedničkim rukotvorinama vezanim za predstojeći praznik. Osim posluženja, deca su dobila i materijal za likovnu radionicu, dar knjižare „Dimitrije Tucović“.

Tags: , , , , ,

Category: Novosti, Užice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.