Društvene mreže i NVO

| 21/04/2011 | 0 Comments

Korišćenje savremenih online “alata” može u velikoj meri da olakša rad nevladinim organizacijama. Udruženje RODITELJ od samog nastanka, 2006. godine aktivno koristi internet i društvene mreže u svom radu i promociji, a specifični smo po tome što smo i nastali na internetu – grupa novopečenih roditelja je, diskutujući na roditeljskom forumu roditelj.com zaključila da roditeljstvo u Srbiji prate brojni problemi i rešili smo da osnivanjem NVO probamo da se borimo za njihovo rešavanje.

Naše aktivno korišćenje  Facebook-a i Twitter-a nije promaklo ni sajtu Facebook Srbija, koji u svom tekstu  Udruženje RODITELJ na Facebook-u predstavlja kako koristimo društvene mreže u svom radu.

Sličnu temu obradili su naši članovi Nikolina Ljepava i Marko Selaković na Symorg-u, Međunarodnom simpozijumu Fakulteta organizacionih nauka, 2010. godine na Zlatiboru. Oni su tamo predstavili rad, “Društvene mreže u radu NVO; case study Udruženja RODITELJ”.

Rad je veoma zanimljiv i pokazuje na koji način Udruženje koristi sve kanale online komunikacije, što se u nekoliko navrata pokazalo kao najbolji, najbrži i najjeftiniji način da promovišemo građanski aktivizam i dopremo do svoje ciljne grupe.

Pogledajte rad Drustvene mreze u radu NVO, Symorg, Ljepava, Selakovic a možete pogledati i PPT prezentaciju.


Tags: , , , , ,

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.