Press clipping

Besplatne udžbenike trajno dati siromašnoj deci

BEOGRAD – Udruženje građana “Roditelj” pozvalo je Ministarstvo prosvete da ne primenjuje koncept podele besplatnih udžbenika dok se ne obezbedi novac da učenici učila dobiju na trajno korišćenje.

Predstavnici tog udruženja ocenili su da bi u međuvremenu besplatne udžbenike trebalo da dobiju samo deca iz socijalno ugroženih porodica, bez obaveze vraćanja knjiga na kraju školske godine.

Predsednica udruženja Gordana Soćanin rekla je da bi Ministarstvo prosvete u što kraćem roku trebalo da upozna stručnu javnost, nastavnike i roditelje sa detaljima projekta besplatnih udžbenika. Prema njenim rečima, država namerava da izdvoji novac za besplatne udžbenike za svu decu bez obzira na materijalni status njihovih porodica, ali će roditelji ipak kupovati komplete da bi njihova deca mogla aktivno da ih koriste.

[gview file=”http://www.roditelj.org/wp-content/uploads/2011/04/20110405-UG-RODITELJ-udžbenici-www.kurir-info.rs_.pdf”]

Izvor: www.kurir-info.rs, 05.04.2011.

[gview file=”http://www.roditelj.org/wp-content/uploads/2011/04/20110406-UG-RODITELJ-udžbenici-www.glas-javnosrti.rs_.pdf”]

Izvor: www.glas-javnosti.rs, 06.04.2011

Povezani tekstovi

Žene u Srbiji nose najveći teret tranzicije

Roditelj

Roditelji u Internet zemlji čuda

Roditelj

Mamino mleko za bebe

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More