Izdvajamo

Društvene mreže i NVO

Korišćenje savremenih online “alata” može u velikoj meri da olakša rad nevladinim organizacijama. Udruženje RODITELJ od samog nastanka, 2006. godine aktivno koristi internet i društvene mreže u svom radu i promociji, a specifični smo po tome što smo i nastali na internetu – grupa novopečenih roditelja je, diskutujući na roditeljskom forumu roditelj.com zaključila da roditeljstvo u Srbiji prate brojni problemi i rešili smo da osnivanjem NVO probamo da se borimo za njihovo rešavanje.

Naše aktivno korišćenje  Facebook-a i Twitter-a nije promaklo ni sajtu Facebook Srbija, koji u svom tekstu  Udruženje RODITELJ na Facebook-u predstavlja kako koristimo društvene mreže u svom radu.

Sličnu temu obradili su naši članovi Nikolina Ljepava i Marko Selaković na Symorg-u, Međunarodnom simpozijumu Fakulteta organizacionih nauka, 2010. godine na Zlatiboru. Oni su tamo predstavili rad, “Društvene mreže u radu NVO; case study Udruženja RODITELJ”.

Rad je veoma zanimljiv i pokazuje na koji način Udruženje koristi sve kanale online komunikacije, što se u nekoliko navrata pokazalo kao najbolji, najbrži i najjeftiniji način da promovišemo građanski aktivizam i dopremo do svoje ciljne grupe.

Pogledajte rad Drustvene mreze u radu NVO, Symorg, Ljepava, Selakovic a možete pogledati i PPT prezentaciju.


Povezani tekstovi

Rezultati istraživanja o korupciji u zdravstvu u ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem žena

Roditelj

Zaštitimo decu od politike

Roditelj

“Pampers” Pomogao Udruženju “RODITELJ”

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More