Upis u vrtiće od 16. do 31. maja

| 10/05/2011 | 37 Comments

Konkurs za upis dece u vrtiće za sezonu 2011/2012. godine počinje 16. maja i trajaće do 31. maja. U saradnji sa Sekretarijatom za dečiju zaštitu Grada Beograda, dajemo Vam osnovne informacije vezane za upis u beogradske vrtiće:

 

UPDATE:

U daljem kontaktu sa Sekretarijatom, rečeno nam je da neki vrtići ipak, traže da se preda dokumentacija (naročito ako su u pitanju zaposleni roditelji, zbog  kriterijuma upisa).

Takođe, rečeno nam je da roditelji zbog potpunijeg informisanja, mogu da zovu Centrale predškolskih ustanova na telefone koje smo vam dali (a mogu se naći i na sajtu Beograda,

deca u vrticu

Za sve informacije najbolje je zvati upisne komisije

izvor fotografije

 • Sada se predaje samo zahtev za upis, koji su DUŽNI da vam daju u vrtiću, ili u predškolskoj ustanovi (centralnom  objektu).Zahtev možete da skinete sa sajta  Grada Beograda
 • Roditelji na zahtevima za upis deteta navode tri željena vrtića (oni koji im najviše odgovaraju)
 • Roditelji treba da navedu od kada im odgovara da dete krene u jaslice/vrtić
 • Zahvaljujući novom softveru,  precizno će se znati broj prijavljene dece u svakom objektu, pa neće biti moguće ni “duple prijave” na više mesta
 • Do kraja konkursa roditelji treba da prijavu dostave u željenu predškolsku ustanovu
 • Vodiće se računa o tome da braća i sestre budu upisana u isti objekat
 • u roku od 5 dana od kraja konkursa, podaci će biti obrađeni i znaće se lista primljene dece
 • Ako roditelji ne budu zadovoljni ishodom konkursa imaće 8 dana za žalbu centralnoj  upisnoj komisiji pri predškolskoj ustanovi u kojoj su konkurisali
 • Prednost pri upisu imaće  deca iz osetljivih kategorija –  bez roditeljskog staranja, deca samohranih roditelja, sa posebnim potrebama, iz socijalno nestimulativnih sredina, kao i deca čija oba roditelja rade
 • O upisu odlučuje centralna upisna komisija u predškolskoj ustanovi, a roditelji od njih mogu da dobiju sve informacije:

BROJEVI TELEFONA UPISNIH KOMISIJA U BEOGRADU

1. PU “Čika Jova Zmaj”, Voždovac 3979-143
2. PU “Vračar”, 244-666-8
3. PU “Zvezdara” 2414-411; 2414-555 lokali broj: 13 i 20.
4. PU “Dr Simo Milošević”, Zemun 2606-662, lok.22
5. PU “Boško Buha”, Palilula 6750-111
6. PU “11. april”, Novi Beograd 2609-017
7. PU “Rakovica” 3582-075;
8. PU “Savski venac” 3675-963; 26-62-582
9. PU “Dečji dani”, Stari grad 2631-825, lok. 25
10. PU “Čukarica” 30-58-717, 30-58-718
11. PU “Poletarac”, Barajevo 8300-334; 8333-332; 8303-830
12. PU “Lane”, Grocka 3411-441; 3411-183
13. PU “Rakila Kotarov – Vuka” , Lazarevac 8123-570
14. PU “Jelica Obradović”, Mladenovac 8230-159
15. PU “Perka Vićentijević”, Obrenovac 8721-283
16. PU “Naša radost”, Sopot 8251-038

Dajemo vam i pregled dokumentacije potrebne za upis, ukoliko se vaše dete nađe na listti primljenih.

Tags: , , , ,

Category: Deca

Comments (37)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. SS says:

  Molim vas da proverite, i u skladu sa tim ispravite informaciju na vasem site-u ukoliko je pogresna. Mi smo dobili uputstvo i u vrticu i u predskolskoj ustanovi Rakovica, da se prateca dokumentacija, sto je u nasem slucaju potvrde o zaposlenju roditelja, predaju odmah uz obrazac prijave, a ne tek nakon sto budu objavljene liste.

 2. admin says:

  Poštovana, nama je ovaj spisak prosleđen iz Sekretarijata. Na naše pitanje da li se SADA predaju ova dokumenta, naglašeno je da se predaju SAMO ako dete bude primljeno.
  Da bi bili sigurni, možete se javiti Centralnoj izbornoj komisiji Vaše predđkolske ustanove, imate u tekstu navedene brojeve telefona, pošto su nam u sekretarijatu rekli da su oni nadležni za sve odgovore na pitanja oko upisa.
  Srdačan pozdrav

 3. tijana says:

  konkurisala sam za jaslice čika jova zmaj dete puni godinu dana 25.09.2011 interesuje me da li ću da plaćam jaslice za dete iako dete ne krene u vrtić sa godinu dana ako budem dobila produženje porodiljskog bolovanja i posle 25.09.2011. a postoji velika verovatnoća da dobijem produženje bolovanja posto mi dete ima problema sa kukovima i dijagnozu hipotonije sto se iskreno nadam da možda biti na bolovanju cak do početka sledeće godine februar mart.Da liću izgubiti mesto u jaslicama?Da li možda moram da plaćam mesto u jaslicama do tog vremena?Ovo sam postavila pitanje i u jaslicama ali niko od tamo zaposlenih nije znao da mi da odgovor. Unapred zahvalna!!!!!!!!!!!

 4. KK says:

  Ja sam zvala PU ‘Cukarica’ i dobila informaciju da su do sada primali samo zahteve za upis, a sada se dostavljaju uz to i ostala dokumenta tj. izvod iz MKR za dete i potvrda o zaposlenju, a posto sam ja nezaposlena zanima me da li treba da dostavim i neki dokument koji to potvrdjuje ili je to bitno tek kod podnosenja zahteva za regresiranje troskova, a sada je dovoljna potvrda da je suprug zaposlen?

  Unapred hvala

 5. admin says:

  Poštovani, pitanja smo prosledili Sekretarijatu, pošto mi nemamo odogovor na njih. Čim nam odgovore, javljamo Vam. U međuvremenu možete da pozovete info telefone koje smo ostavili u tekstu, za svaku Predškolsku ustanovu…

 6. Сандра Јаћимовић says:

  Zašto su u predškolskoj ustanovi “Boško Buha”-Mali princ zahteve za upis u obavezno predškolsko traženi pre zvaničnog upisnog roka tj. od 4.05.2011 do 13.05.2011 . Slučajno sam imala izvod deteta kod sebe i 13.05.2011 sam upisala dete kao poslednje u vrtić “Pahuljica” -Kotež.
  18.05.2011 podnela sam zahtev za celodnevni boravak u predškolsko rekli su mi da nema mesta i da je sve za obavezno predškolso (4 sata) sve je popunjeno.Softver neće da obradi 2 zahteva,a oni su sve završili 13.05.2011.Zašto korumpiranost vlada i dalje.

  S poštovanjem roditelj Sandra Jaćimović.

 7. SS says:

  Danas smo predali prijavu i sto se tice vrtica u okviru PU Rakovica, pored obrazca prijave potrebno je priloziti i pratecu dokumentaciju: izvod iz MKR za dete i potvrde o zaposlenju za roditelje.

 8. tijana says:

  da li cu dobiti odgovor na pitanje postavljeno 17.05.2011.u medjuvremenu smo popunili formular za konkurs za upis u jaslice cika jova zmaj 21.04.2011.Kad smo zvali da pitamo sta se desava to je bilo 20.05.2011.receno nam je da opet moramo da dodjemo i ponovo popunimo formular za konkurs.Otisli smo po formular i striktno su nam naglasili da pri donosenju formulara donesemo i dokumentaciju na kojoj sam ja insistirala da mi je receno da se to kasnije donosi oni su ipak bili jaci u tome da podnesemo zajedno sa formularom podnesemo i dokumentaciju.Sve ovo je tako zbunjujuce i konfuzno za mene.Prvo nemam kome da se obratim za informacije eto i vama sam postavila pitanje na koje nemate odgovor.prosledili ste ga dalje i taj dalje vam ne odgovara vec 7 dana.Eto o tome vam pokusavati objasniti sve je to tako neorganizovano i aljkavo.Nemojte se ljutiti i opet vam hvala unapred!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. admin says:

  Postovana, Sekretarijat insistira na ponovnom popunjavanju formulara jer se oni sada koriste novim softverom pri obradi, pa je potrebno da se prijave svi da bi bili u “sistemu”.

  Mi na žalost možemo da damo samo one proverene situacije koje dobijemo od Sekretarijata i to ne zavisi mnogo od nas. Već smo napomenuli da za sve nedomice zovete Izborne komisije pri Predškolskim ustanovama ili direktno Sekretarijat.
  Pozdrav!

 10. ogy says:

  U vrtićima PU ” Čika Jova Zmaj ” je istaknuto da u vrtiću za decu 2008 god. ima još 30-ak slobodnih mesta.Da li je moguće da se pravi čitava pompa oko upisa a tako mali broj mesta na raspolaganju.Sve je već popunjeno raznim poznanstvima i vezama, a sada nam zamazuju oči nekim “fer” konkursom.

 11. admin says:

  Poštovani roditelji, dobili smo odgovore na pitanja od Sekretarijata:

  Што се тиче конкурса, захтева и документације, родитељи треба да:
  – попуне нови образац захтева, и да поднеси одговарајућу документацију којом се потврђују подаци из захтева (нпр.да деца припадају приоритетним групама тј. социјално осетљивим групама или да су родитељи запослени, како би се адекватни подаци унели у софтвер).

  Za Tijanu – Изостанак детета из вртића оправдава се одговарајућом медицинском документацијом (лекарско оправдање). За више информација странка мора да се обрати Централној уписној комисији ПУ „Чика Јова Змај“ , бр. тел. 397 5627

  Za KK- Категорија незапослености се не доказује.

 12. KK says:

  Hvala za informaciju iako smo vec predali zahtev za upis i uz njega izvod iz MKR za dete i potvrdu da je suprug zaposlen. Samo me jos jedna stvar zanima… Da li je moguce podneti zahtev i na nekoj drugoj opstini? Meni sa Cukarice npr. drugi po redu vise odgovara vrtic na opstini Savski venac nego na Cukarici, a na zahtevu moram da navedem 3 vrtica sa iste opstine…

 13. ANDREA says:

  Molim vas da mi neko odgovori kad treba da izacu liste sa primljenom decom i na kojem vrticu ce biti obavestenje na glavnom gde smo predali zahtev ili na onim koje smo stavili na zahtevu za upis.Hvala unapred!

 14. marijana says:

  Molim vas recite gde mogu da vidim spisak primljene dece u vrtic Dr.Sima Milosevic?Hvala

 15. nioslav says:

  kako da proverim preko interneta jeli dete primljeno u obdaniste

 16. Nevena says:

  kada ce rang liste i gde?

 17. admin says:

  Poštovani, rang liste bi trebalo da budu na vratima vrtića za koje ste konkurisali. Iako je najavljeno da ce biti nekoliko dana posle završetka konkursa, izgleda da je taj posao ipak obimniji nego što su očekivali, pa je u nekim vrtićima najavljeno da će početkom sledeće nedelje biti istaknute liste.
  U svakom slučaju za informacije, zovite Centralne izborne komisije predškolskih ustanova u kojima ste konkurisali.

 18. novica says:

  molim vas da mi objasnite na koj nacin je vrsena selekcija dece za upis u jaslice za ovu god. 2011??? posto su danas izasli rezultati i prilikom provere sam utvrdio da mi dete nije upisano, a ja i supruga ispujavamo sve uslove da nekazem da bi placali punu cene jer ne mozemo da manpulisemo kao vecina roditelja koja su prijavljena na minimalac a na ruke dobijaju ostatak plate a boravke u vrticima placaju minimalno!! da nepricam o drugim primerima gde roditelji placaju cuvanje mesta u vrticima, a da deca idu samo po potrebi!? drugo zasto je konkurs trajao sam 15 dana a proslih godina je trajao po mesec dana? zasto se na rezultate cekalo umesto 10 dana 13 dana a prica se o regularnosti!!!??? zasto se u vrticu sunce na belim vodama upisalo samo 34 dece za jaslice, a stariji uzrasti nista???? da li deca iz te ustanove kad zavrse idu u osnovnu skolu??? ako su se podaci ubacivali u kompjuter i onda kompjuter pomocu programa odredjuje koja ce deca biti upisana i gde onda moje misljenje je da je to najveca manipulacija da nekazem prevara koja je mogla da se uradi posle roditelja koji donose mizerne proseke plata a po decu dolaze dzipovima!!!?? kompjuterom je najlakse izvrsiti prevaru!!! da li je uopste taj program uradjen i sa kakvom licencom, da li ga je neko uradio da bi se igrao(sto bi nas narod rekao kod gige u supi)!? u ovoj zemlji piraterija i dalje cveta programi za kompjutere su i dalje piratski xp, vista itd. hakeri ulaze u baze podataka fbi, dea, i ostalih vlada drzava, nacinalnih banaka itd. sta bi bio problem da udju i kod nas. zasto se cekalo 3 dana posle isteka roka konkursa da bi se objavili rezultati, da li su sigurni sluzbenici c.upisne komisije da neko slucajno nije cackao po podacima??? posle danasnjeg sloma zivaca i bruke sa upisom mislim da je ipak u ovoj zemlji sve moguce al prevarom!!! nazalost!!! sta da radimo mi roditelji koji pokusavamo sve na posten nacin i decu da ucimo da sutra budu postena???? na b.brdu u c.upisnoj komisiji su kao stoka kad dodje na ispasu postavili tablu u delu 1.2x.2 sa rezultatima gde ne moze jedan roditelj da stane na ne 15 koliko je bilo danas kad sam ja bio!!! na listama prezimena razbacana, a ne slozena po azbucnom ili abecednom redu!!!! nikome da se obratite da pitate zasto vase dete nije primljeno. svi ko da se kriju, a na tabli su napisali da imate pravo zalbe do 27 juna a nisu napisali kome da se zalimo i zbog cega!!!??? kompjuteru koji je tako izbacio podatke!!???? mislim da je to TOLIKO O REGULARNOSTI!!!!!!!!!!!

 19. Bane says:

  Drage moje komšije, ovo što se sada dešava sa konkursom se nije dešavalo ni ranijih godina, kada se znalo da je upis deteta u vrtić moguć samo ako dobro “podmažete” odgovarajuće ljude i službe koje učestvuju u sastavljanju lista. S obzirom da je ove godine sve navodno prebačeno na gradski sekrtetarijat i na nivo grada Beograda, nadam se da će naš “dragi” gradonačelnik da pripremi i pare i odgovore za one koji će ove godine definitivno javno tužiti predškolsku ustanovu na opštini Palilula, a ja ću biti 99.9% jedan od tih građana.
  Želim samo da napomenem onim roditeljima koji misle da ima dovoljno vremena da se raspitaju o konkursu da to urade što ranije, jer sam danas dobio informaciju telefonom da će podnošenje žalbi biti moguće samo do petka, odnosno 17.06.2011.u šta prosto ne mogu da verujem.
  budite spremni na sve, jer će ove godine biti gore nego svih ovih prethodnih i savetujem roditelje koji ispunjavaju sve uslove, a čija deca ne budu bila primljena da se udruže i da zajedno angažujemo advokate koji će da unište ovo zmijsko gnezdo koje vlada u pomenutoj državnoj strukturi.Hvala svima, sa željom u uzdravlje i sreću kod pomenutog konkursa.

 20. admin says:

  Postovani, sve vas čija deca nisu primljena u vrtić, MOLIMO da se obratite upisnoj komisiji vaše predškolske ustanove. Imate pravo na žalbu u zakonskom roku.
  Sekretarka je bila izričita da će sva deca biti primljena, možda ne u najbliži vrtić, ali će biti primljena. Ako ne budete zadovoljni saradnjom sa upisnom komisijom, zovite Sekretarijat.
  Svi koji su ostavljali ovde komentare s primedbama dobice mail s kontakt podacima Sekretarijata, gde mogu da se žale.
  Ovo naročito važi za decu čija su oba roditelja ZAPOSLENA ili je dete iz tzv osetljive grupe – gore u tekstu piše koje su to grupe.
  NEMOJTE dozvoliti da se sve završi na Vašoj ljutnji, treba nam roditeljski aktivizam da rešavamo probleme.
  Takodje, proverite da li je dete možda primljeno u neki drugi vrtić, pošto se na prijavi navode 3 željena vrtića.

  Srdačan pozdrav, Angelina, urednica sajta roditelj.org

 21. admin says:

  Za KK, možete da konkurišete i na drugoj opštini, ako ste recimo na njoj zaposleni, ali imaju prednost deca koja su prijavljena na toj opštini pri upisu…

 22. ccc says:

  molila bi da mi neko objasni po kom kritrerijumu mi je jedno dete primljeno u jasle a drugo ne?

  suprug i ja smo zaposleni dostavljena je kompletna dokumentacija zivimo sami sa dvoje dece izmedju koih je razlika u starosti 14 meseci…..cerka koja je rodjena 2010 je primljena a druga rodjena u 2009 ne pa me zanima koi uslov drugo dete ne ispunjava tj zbog cega nisu primljene obe?
  koliko sam obavestena prednost pri upisu bi trebalo da imaju porodice gde su oba roditelja zaposlena, u koima u isti vrtic tj jasle ide vec jedno dete (nama je jedno primljeno )…..

  kome se pisu molbe i zalbe i dal ih u opste ima svrhe pisati kad se deca primaju “nasumice”….
  ne primaju se deca koja ispunjavaju sve uslove i koju stvarno nema ko da cuva dok roditelji rade…

  ima li u ovoj drzavi neka ustanova koja radi ili svi samo priocaju o natalitetu o tome kako treba radjati a zatim sve ispadaju predizborna obecanja i iga politicara srbije , ako rodis ne mozes da radis a ako ne radis hoce li te ova drzava izdrzavati, hoce li te nahraniti, obrazovati ti i obuci decu….
  prvo ti smanje primanja jer si rodio dvoje dece jedno za drugim pa nemas prosek zadnjih 12 meseci nisi radio posto si ih proveo na porodiljskom pa ti sa 30.ooo isplacuju 18.ooo a onda ti ne prime jedno dete u vrtic da bi izgubio to malo para sto zaradjujes jer se dete od 20 meseci ne moze samo cuvati primorate da das otkaz i sta onda?

  u normalnim drzavama zene sa 3 dece i 10 godina staza dobijaju penziju a u srbiji ne mozes ni u jasle da ih upises…..

 23. novica says:

  pozdrav i vama angelina! u potpunosti se slazem sa banetom! ovakvom bahatoscu i bezobrazluku se mora stati na put!vidim da znaci nije samo problem na opstini cukarica!!! ako su pokusali da sve dovedu u red sa obdanistima tako sto navodno nema vise lista cekanja,a meni doticna zaposlena u vrticu sunce kaze da su prioritet deca sa liste,ako se liste sa imenima razlikuju u cent.upisnoj komisiji i u vrticu(u vrticu slozena po abecedi i na vrhu pise ime predskolske ustanove) a u cent.upisnoj komisiji ko da se skupila manja grupa dece i sama svrljala po papiru,ako su hteli da roditelji sa vecim primanjima placaju veci iznos sto je u redu ALI SVI RODITELJI!!!! a u stvari sad je jos gore!!! jos kao izmisljaju toplu vodu PA KAO MUCKI NEMA VISE SAD KOMPJUTER UPISUJE DECU I SAM ODEDJUJE GDE CE BITI UPISANA???? pa to je ONDA VELIKA SRAMOTA!!!??? kompjuter se u zemlji SRBIJI KORISTI SAMO ZA IGRANJE IGRICA I FACEBOOK I GLEDANJE FILMOVA! nazalost politika je krenula i na nasu decu! u ovoj zemlji se sve vrti oko politike! da sam clan stranke koja vlada na opstini cukarica(verujte mi nemam pojma ko je na vlasti)onda bi me kompjuter sigurno izbacio i to bih bio ja mislim od 1-5 mesta!!!toliko sam razocaran i mislim da necu podneti zalbu VEC PRIGOVOR ILI STA VEC I SVE OVE ARGUMENTE CU DOSTAVITI AKO TREBA I SUDU U STRAZBURU, al cu isterati do kraja! dete upisujem zato sto nemam mogunosti da ga cuvam i zelim da nesto nauci!da imam uslova da dete neide u vrtic verujte mi ne bi nekome zauzimo mesto kome je potrebno!zeleo bi da se napravi neka vrsta kontrole koja bi kontrolisala da li deca koja su upisana stvarno idu u vrtice, dal im majke i ocevi stvarno rade!!??? kad bi se tako nesto uradilo VERUJTE MI BILO BI MESTA DA BI KASNIJE SKUPLJALI DECU PO ULICI DA IDU U VRTICE!KADA BI SE SAM JEDAN RODITELJ KAZNIO ZBOG LAZNOG PROSEKA PLATE I PLACANJA MINIMALCA mislim da bi se sve dovelo u red!!! na zapadu PRVA STAVKA U KRIVICNOM ZKONU JE UTAJA POREZA, a onda sve drugo!pozdrav i nadam se da cemo ovu stvar isterati do kraja

 24. Snezana says:

  U potpunosti se slazem sa Banetom, a kako je i moje dete odbijeno na opstini Palilula, rado cu ucestvovati u udruzivanju nezadovoljnih roditelja, jer se i ja nosim mislju da angazujem advokata i isteram stvar do kraja ako mi dete ne bude primljeno u jasle… Na sta ovo lici?! Lepo su to smislili – nemamo mi nista s tim, kompjuter je tako odredio! Bezobrazluk…. A posto vidim i da ima dosta nas koji bi kao sto kaze Novica bili prioritet jer bi placali punu cenu, nesto me navodi na zakljucak da je ovde neko radio i u korist privatnih vrtica… Nista nije nemoguce, ipak je ovo zemlja Srbija!

 25. brancez says:

  BEZOBRAZLUK NEVIDJENI!Sta se u ovoj drzavi radi, pa ovo je strasno!Suprug i ja smo zaposleni,zivimo kao podstanari,nemamo babe i dede u Bg a dete nam nije dobilo jaslice!S obzirom da smo podstanari nemamo finansijsku mogucnost privatnog vrtica ili bebisiterke:Sta raditi?!Molim administratora da nam na mejl prosledi podatke SEKRETARIJATA za zalbu jer mislim da zalba centralnoj upisnoj komisiji je samo pro forme.Unapred hvala
  Roditelj Labovic Branka

 26. juca says:

  Sve sto bih zelela reci, to ovde ne bi stalo…pa cu skratiti! Naravno da i danas MITO prolazi (kao i sve vec navedene kombinacije ovde procitane),imam i prijatelje,koje naravno necu imenovati jer ipak su mi bliski,ali iz primera oko sebe gledam i dan -danas kakve se mucke rade..

  Ja po 3x prijavljujem dete,i kao sto je i ‘normalno’,regularnim putem to ne uspevam.Radim kao honorarni radnik u kuci (jer nemam nikoga ko bi mogao da mi cuva dete,pa i makar dok ne dobijem velicanstveni papir da sam zaposlena),suprug je zaposlen.Zivimo u jednoj sobi kod moje bake,placamo sve racune.(da se ne misli ako smo kod rodjaka da stanujemo gratis).Ja moram da upisem dete da bih mogla da se zaposlim i da pocnemo da ‘zivimo’.Vec sam 2x izgubila dobre prilike za zaposlenje,ali kako do sada nije bila primljena to mi je propalo!!!

  Sada,u navedene zeljene vrtice OPET nije primljena,nema je ni na jednom spisku.Receno mi je da se obradim upravi PU Rakovice,sto sam i ucinila,odgovor je da ako je nema na tim spiskovima,onda ne znaju gde je (kao i kompletno 2008 god.),iako imaju broj pod kojim je zaveden predmet,nisu mogli da je pronadju.Meni su u PU Jezerce rekli da ce ona biti sigurno primljena,ako ne u navedenim zeljenim ustanovama onda cu dobiti ponudu gde ima slobodnih mesta,pa da je upisem tamo! A kako sada,kada oni ne znaju ni gde se njen predmet nalazi,niti u kom vrticu mogu da se raspitam za slobodna mesta 2008 godista…Imam rok jos ova 2 dana da ulozim zalbu,na sta? sto po 3x nije primljena uopste,ili sto nije primljena samo u navedene vrtice,ili sto i ne znaju gde je ?

 27. mirjana says:

  sutra i ja prilazem zalbu jer mi je cerka stara 2god primljena na ceraku a sina starog 12 meseci nisu primili.konkurisali smo za jaslice u sremcici gde i zivimo a dobili cerak.morali bi promeniti 3 prevoza od kuce do vrtica,a na posao ne znam ni kada ni kako bi stigla.ima li smisla ovo sta rade?

 28. Snezana says:

  Ovo je zaista previse! Gdja Jovicic trubi na sav glas da ce biti mesta za sve malisane, da niko ne treba da brine, da nije bilo upisivanja preko veze…. Dosta vise tih prica i lazi, te prioritet su ovi, te prioritet su oni…. Gde mogu da vidim jasno, crno na belo, zbog cega moje dete nije primljeno u jasle, oboje radimo (i to ne od juce i na osnovu laznih prijava, vec imamo po 12 godina neprekidnog radnog staza), konkurisemo u jaslice u koje smo i sami isli, jer i suprug i ja ceo zivot zivimo u istom kraju, mogu da se oslonim na baka servis, ali to nije fer, jer je moja majka ceo radni vek provela radeci u jaslicama na Vracaru i posteno se naradila i izradila i red je da svoju penziju u miru provede, naravno da ce da cuva svoju unucicu, ali deca treba da budu sa svojim vrsnjacima, a ne da ih cuvaju babe i dede. Molim, ako postoji Sekretarijat za decju zastitu, ocekujem od njih da rade svoj posao i da se o deci brinu, a ne da nam otezavaju vec dovoljno komplikovan zivot, opterecen materijalnim problemima, brigom da deca u ovakvom okruzenju odrastu u dobre ljude i sl… Svakakve sam komentare i price cula ovih dana, zaposlenim roditeljima prime po jedno dete, a ono drugo valjda treba da se cuva samo, majci iz Borce trece dete upisu u jasle na Karaburmi, a ona zena radi na Novom Beogradu, a da ne pominjem sve one koji imaju jos jednu muku na sve to, pa posto rade na crno ne bi li izdrzavali svoju porodicu ne uspevaju ni da dokazu da rade, a moraju da cute…. Strasno, strasno… Sto rece neko na nekom forumu, da se izjasnim na predstojecem popisu kao Romkinja ili homoseksualac pa mozda i ostvarim neko pravo… Sramota

 29. Mirjana says:

  Da li neko zna kad je upis dece za 2012/2013 godinu i sta je ove godine potrebno od dokumentacije?
  Hvala

  • admin says:

   Upis je obično početkom maja, ali po novim pravilima možete da upišete dete u vrtić tokom čitave godine, tj da predate dokumentaciju, ako ima mesta.
   Najbolje je da se raspitate u vrtiću u koji želite da upišete dete, pošto se na različitim opštinama različita dokumentacija podnosi.

 30. natasa says:

  Postovani,
  da li moze dete da se upise u vrtic ako je samo jedan roditelj zaposlen?

  • admin says:

   POštovana, u principu može, ali samo ako ima mesta, prednost imaju deca čija su oba roditelja zaposlena i deca samohranih roditelja.
   Dakle, sve zavisi od vrtića u koji želite da upišete dete. Vi ga možete prijaviti, pa da krene kada se oslobodi neko mesto (ako je sve popunjeno). Samo treba da budete uporni i redovno se informišete – u vrtićima stalno varira broj dece, jer se neka ispisuju.

 31. Sanja says:

  Postovani admine,u toku maja sam konkurisala za prijem deteta u vrtic.Dostavila sam svu potrebnu dookumentaciju.Krajem maja su nam istekle knjizice i kada je muz otisao da potpise ugovor trazili su u fotokopiju opet na uvid fotokopiju zdr.knjizice i opet potvrdu da smo zaposljeni.Posto smo sve iznova dostavili Gospodja Mira Majsorovic direktor Zemunskog vrtica i dalje ne dozvoljava da potpisemo ugovor ,iako su knjizice overene do kraja avgusta.Trazila je da po treci put sada u avgustu opet donesemo isto.Kome treba da se zalimo na rad komicije iz Zemuna?Unapred zahvalna

 32. Jelena says:

  Postovani, pre par dana sam predala svu dokumentaciju vezanu za upis deteta u jaslice u Zemunu i zanima me kada cu dobiti odgovor? Ja sam samohrana majka i veoma mi je bitno da dete upisem sto pre jer moram na posao. Problem je sto sam papire predala posle konkursa i tamo su mi rekli da poziv mogu da dobijem i u septembru sto je veoma daleko. Molim odgovor, kada mogu ocekivati rezultat naknadne prijave?

 33. Nina says:

  Poštovani,
  mene zanima da li je moguće izvršiti premeštaj deteta koje je primljeno u vrtiću na Savskom vencu a živimo na Čukarici-Sremčica? Pošto smo pre upisa bili u upravi Čukarica da se raspitamo o mogućnostima primanja deteta i tada nam je rečeno da je 180-oro dece na čekanju čija oba roditelja rade u našem slučaju ja sam prijavljena a suprug radi kod privatnika koji nema nameru da ga prijavi. Uz neku ludu sreću primljeni smo u drugom krugu na opštini Savski venac ali nam je to bas daleko. Kako dobiti mesto u Sremčici i kome pisati molbu?

 34. Aleksandra says:

  Moje dete je napunilo 5 februara godinu dana,oba roditelja su zaposlena.Prijavu za jaslice smo podnesli jos u oktobru,da bi bio upisan u februaru,jer je meni bolovanje isteklo 21 januara.Medjutim do danas jos uvek nije primljen,a kada zovemo vrtic,samo nam kazu nema mesta,obnovite zahtev u maju…Sta sada da radimo? Kome dalje da se obratimo za pomoc?

  • Roditelj says:

   Poštovana, usmene informacije nisu validne. Potrebno je da napišete pismenu molbu, navedete koje uslove ispunjavate, i da tražite PISMENI odgovor u zakonskom roku. Kada dobijete pismeni odgovor, ako dete nije primljeno, onda na osnovu tog odgovora pišete žalbu Sekretarijatu za dečiju zaštitu. Na ovaj način veliki broj slučajeva bude povoljno rešen. Javite nam šta se dalje dešava obavezno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.