Kompkamp – letnji kompjuterski kamp za decu

| 14/06/2011 | 2 Comments

Moderna porodica se poslednjih godina nosi sa problemima sa decom u upotrebi računara i mobilnih telefona. U eri digitalnih tehnologija tempo života je sve brži, a roditelji preokupirani obavezama ne postižu da posvete dovoljno vremena  komunikaciji sa decom, koja su takođe pod pritiskom školskih i vanškolskih obaveza i aktivnosti.

Internet i društvene mreže sve češće se u medijima spominju kao izvor opasnosti za decu.  Da li je zaista tako ili nije, zavisi od pristupa dece Internetu: koje stranice posećuju, koliko dugo su za računarima, kakvu sliku o sebi ostavljaju na društvenim mrežama, koje podatke o sebi daju.

Internet nije bauk, a računari se mogu koristiti u edukativne svrhe na zabavan način – stav je Udruženja Kompjuterski kamp.

Udruženje KompKamp je nevladina organizacija koja radi uspešno sa decom već četvrtu godinu, organizujući jedinstveni letnji kamp na našim prostorima za decu od 8 do 15 godina. U okviru boravka u kampu deca prolaze kroz specijalno osmišljenu  obuku za rad na računarima prilagodjenu njihovim godinama i interesovanjima.

Tokom dnevnih aktivnosti na računarima deca uče kako da računar, osim za igranje i komunikaciju, koriste za učenje i razvoj. Kroz  programiranje igrica,  deca se upoznaju i sa različitim mogućnostima upotrebe računara. Pored dosadašnjih desetak softvera, koji su prethodnih godina korišćeni, deca će imati priliku i mogućnost da izaberu i nauče i Google SketchUp, program za 3D modelovanje, za koji je KompKamp dobio Google licencu.

Ali ovo nije sve što ovaj letnji kamp nudi: pored rada na računaru, deci  su svakodnevno organizovane različite sportske aktivnosti i zabave tipa igre bez granica, a ne manje važno je što upoznaju svoje vršnjake i grade lično samopouzdanje i samostalnost.

Ove godine KompKamp će četvrti put ugostiti decu od 8 do 15 godina iz Srbije i inostranstva u četiri smene po 12 dana u Novom Bečeju, u predivnom turističkom ambijentu na Tisi.

U kampu uglavnom rade mladi ljudi, sertifikovani za rad sa decom, najčešće apsolventi pedagogije, informatike, umetnosti i fizičke kulture  koji svojom stručnošću i iskustvom u radu sa decom po kampovima i ustanovama obezbeđuju adekvatnu obuku i brigu o deci. Uz redovni program kampa  organizovana su i različita gostujuća predavanja. Najčešće su to timovi studenata sa svojim profesorima, koji rade na Festivalu nauke u Novom Sadu, i na projektu  Noć istraživača, a deci u kampu prezentuju mogućnosti iz naučnih oblasti sa svojih fakulteta.

Kako se prijaviti u kamp i gde roditelji mogu da se raspitaju o svemu što ih zanima?

Upis u kamp se vrši putem formulara koji je na web stranicama Udruženja Kompjuterski kamp u meniju za roditelje

Ovoga leta KompKamp nudi članovima Udruženja RODITELJ posebne pogodnosti:

Svi članovi Udruženja RODITELJ, koji decu prijave za boravak u KompKampu tokom leta 2011 dobiće 10 % popusta za prijavu za prvo dete  odnosno 15%  popusta ukoliko se prijavljuje dvoje ili više dece iz iste porodice.

Ukoliko ste član Udruženja RODITELJ, da biste ostvarili pravo na popust upišite prilikom prijave deteta Udruženje RODITELJ u polje Kako ste saznali za KompKamp i ostvarićete pravo na popust.

EVO kako možete da se učlanite u Udruženje

Ukoliko želite da pogledate više fotografija sa proteklih kampova pogledajte neke od fotoalbuma iz proteklih godina.

Tags: , , ,

Category: Novosti

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. kompkamp says:

  Dragi članovi i rukovodioci Udruženja,

  raduje nas da smo danas dobili prvu prijavu Vašeg člana za ovogodišnji letnji kompjuterski kamp!

  Vaši članovi sada postaju i članovi KompKampa zahvaljujući uspešnoj saradnji.

  Tako se širi ljubav i briga prema deci i njihovim roditeljima 🙂
  Pozdrav
  Vaš
  KompKamp

 2. admin says:

  Sjajno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.