Održana radionica Bezbedan let u virtuelni svet

| 02/09/2011 | 1 Comment

U prostorijama Udruženja RODITELJ 31. avgusta održana je radionica o korišćenju računara i Interneta za grupu roditelja predškolske dece.  U okviru radionice roditelji mališana imali su prilike da saznaju zbog čega se preporučuje da se sa edukacijom dece o  korišćenju Interneta počne što ranije, da čuju o razvojnim karakteristikama dece predškolskog uzrasta i na koji način upotreba tehnologija i računara može uticati na razvoj deteta u pozitivnom i negativnom smislu, kao i da se upoznaju sa osnovnim principima sigurnog i bezbednog ponašanja na Internetu i načinima da se kontrolišu i ograniče aktivnosti dece i spreči njihova zloupotreba.


Sva deca prisutnih roditelja (uzrasta od 3 do 7 godina) bila su već do sada u prilici da koriste računar i igraju igrice, što još jednom potvrđuje da je granica upotrebe računara sve niža i da je ovakva vrsta edukacije neophodna i roditeljima mlađe dece. Radionicu je držala mr Nikolina Ljepava, socijalni psiholog, asistent na Univerzitetu u Vindzoru u Kanadi.

Ukoliko ste roditelj predškolskog deteta koje već koristi kompjuter i igra igrice, pogledajte i preuzmite liflet sa savetima koji vam mogu koristiti u uspostavljanju dobrih navika igranja igrica kod vašeg deteta. Takodje ukoliko imate pitanja vezana za decu i korišćenje informacionih tehnologija i Interneta možete se obratiti našem psihološkom i razvojnom savetovalištu. Takodje, preporučujemo vam da pogledate i tekst o tome sa koliko godina dozvoliti detetu da koristi računar.

[gview file=”http://www.roditelj.org/wp-content/uploads/2011/08/predskolci-i-video-igrice.pdf”]

Tags: , , , ,

Category: Novosti, Sigurnost dece, Sigurnost na internetu

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Bezbedno na internet | 06/02/2012

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.