Izveštaj o prikupljenim sredstvima sa donatorske večere u Nišu

| 03/06/2012 | 0 Comments

“Poštovani prijatelji i donatori, sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je od prikupljenih sredstava tokom donatorske večere u decembru 2011. godine koju su organizovali Grad Niš, udruženje Roditelj Niš i Savet za pronatalitetnu politiku Grada Niša, Udruženje Roditelj nabavilo aparat za Dečiju internu kliniku koji je plaćen 1.298.486,00 dinara” saopštila je novosti iz Niša predsednica Udruženja Roditelj u Nišu Marija Petković.

– Nabavka aparata je trajala nešto duže nego što je planirano iz razloga što smo pokušavali da za prikupljeni novac kupimo nešto što je klinici zaista potrebno i što bi pomoglo da se spasu životi najmlađih stanovnika južne Srbije – rekla je Marija.

Radi se o aparatu: Modularni pacijentski monitor Jupiter, sa velikim 19″ TFT touchscreen ekranom u boji, opremljen priborom za praćenje EKG, SpO2, respiracije, temperature, neinvazivnog pritiska i trokanalnim pisačem. Sa tipskim postoljem.

Po rečima direktorke Dečije interne klinike, nabavkom ovakvog aparata koji Niška Dečija klinika do sada nije imala, spasićemo na desetine života novorođenčadi godišnje. Istovremeno više neće biti potrebe da se najmlađi pacijenti s juga Srbije šalju na ovakve preglede u Beograd što znači da će se vreme reagovanja u akutnim stanjima značajno skratiti.

Udruženje RODITELJ  Niš koristi priliku da se svim donatorima zahvali na učešću u našoj akciji i ujedno vas obaveštava da će do kraja juna 2012. godine aparat  i zvanično biti doniran klinici.

Tags: , ,

Category: Niš, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.