Otvaranje prvih centara za rani razvoj dece u Srbiji

| 29/06/2012 | 10 Comments

U utorak, 3. jula 2012. godine sa početkom u 12:00 časova u prostorijama Udruženja RODITELJ u Zemunu, Glavna 18, TC Zemunikum, lokal 44 održaće se svečanost povodom otvaranja Centara za rani razvoj dece u Srbiji. Početak rada prvog Centra za rani razvoj ozvaničiće predsednica Udruženja RODITELJ Dragana Soćanin i predstavnica UNICEF-a dr Jelena Zajeganović Jakovljević.

U okviru svečanosti održaće se demonstracione radionice za roditelje dece različitih uzrasta koje će voditi stručni saradnici, volonteri i vršnjačke savetnice Udruženja RODITELJ.

Centri za rani razvoj dece, prvi ove vrste u Srbiji, počinju sa radom u prostorijama Udruženja RODITELJ u Beogradu i Nišu uz podršku kancelarije UNICEF-a u Srbiji, zahvaljujući delom i finansijskim sredstvima koja su obezbedili kompanija IKEA i Nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji Novak Đoković.

Roditeljima i deci uzrasta od 0-6 godina u ova dva grada biće omogućeno da potpuno besplatno provedu zajedničko vreme na kvalitetan način, istovremeno učestvujući u edukativno-razvojnim programima koji stimulišu sve aspekte razvoja dece, od njihovog najranijeg uzrasta. Istovremeno, roditeljima će na raspolaganju biti čitav spektar aktivnosti – savetovanja i radionice sa stručnjacima – logopedima, psiholozima, pedagozima, pedijatrima, fizijatrima – kako bi se dodatno  informisali o različitim  temama značajnim za razvoj njihove dece, ali i dobili mogućnost da u okviru grupa podrške i vršnjačkih savetovališta razmene iskustva i mišljenja, i porazgovaraju o dilemama i problemima sa kojima se suočavaju prilikom odgajanja dece.

Slični programi rasprostranjeni su u razvijenim zemljama, predstavljaju oblik podrške klasičnom  predškolskom sistemu i posebno su usmereni na decu koja zbog različtih razloga nisu upisana u jaslice ili vrtiće.

Izvor fotografije yellowskyphotography.

Tags:

Category: Beograd, Centar za rani razvoj BG, Niš, Novosti

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mila says:

  Pozdrav,

  Kad ce biti radionice u Nisu?

 2. kristina ceslarof says:

  Mnogo mi se dopada vasa inicijativa da se i deci koja nemogu u vrtic pruzi znanje i zabava sa vrsnjacima i u ime te dece a i roditelja koji ne mogu da priuste deci pohadjanje privatnog vrtica neizmerno vam se zahvaljujem!da li ce biti takvih radionica i u septembru jer sada su vecina dece u poseti bakama,dekama na moru….da li je potrebno da se predhodno prijavimo/izvinjavam se na greskama tastatura mi ne radi_

 3. Roditelj says:

  Mila i Kristina, radionica će biti tokom cele godine, a mi ćemo vam javiti kada budu počele i samo nam pošaljite mejl sa kontakt podacima da bismo vam prosledili informacije i prijave za radionice cim budu bile dostupne. http://www.roditelj.org/kontakt/
  Hvala na interesovanju!

 4. Sandra says:

  Zelela bih da i mene obavestite kad radionica u Nisu pocinje sa radom 🙂

 5. Milica K says:

  Postovani, htela sam da vas pitam gde moze da se pogleda raspored odrzavanja aktivnosti u radionici u Zemunu ili trebam da pozovem kontakt telefon?

  Pozdrav,
  M

  • Roditelj says:

   Najbolje je da pozovete kontakt telefon, raspored aktivnosti se tek pravi, a krenuće tokom avgusta.
   Pozdrav!

 6. Milica K says:

  HVALA puno!
  Pozz!
  M

 7. Ana B. says:

  Poštovani, da li će biti nešto slično i u Kragujevcu?
  Pozdrav!

  • Roditelj says:

   Ovi gradovi su u pilot programu, pa ako se program pokaže kao uspešan, UNICEF ima nameru da ga proširi i na druge gradove u Srbiji. Pozdrav, Angelina UG RODITELJ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.