Dani socijalne inkluzije u Zemunu – Zaplovimo istom rekom – Druženje sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju

| 29/08/2012 | 0 Comments

Udruženje Roditelj u saradnji sa udruženjima „Evo ruka“  i „Prijatelji dece Zemuna“ a u okviru programa „Dani socijalne inkluzije u Zemunu –  Zaplovimo istom rekom“ organizuje druženje sa decom i odraslima sa smetnjama u razvoju u četvrtak, 30. avgusta sa početkom u 14 časova u Klubu Gardoš na Zemunskom keju (na Dunavu, ispod restorana Šaran).

U okviru druženja, prvog ove vrste koje se organizuje u Zemunu, kuvaće se riblja čorba, sviraće tamburaši, a dobrodošli su svi Zemunci koji su svesni značaja socijalne inkluzije.

Manifestacija se organizuje uz podršku Kluba za sport i rekreaciju na vodi Gardoš i Kluba matične kulture Zemun kao jedna od aktivnosti koje udruženje Roditelj sprovodi u okviru kampanje “Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica“. Glavni cilj kampanje je podizanje svesti građana o važnosti unapređenja socijalnih usluga za decu sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, ali i podsticanje institucija sa teritorije opštine Zemun koje se bave pitanjima socijalne zaštite na aktivnije delovanje u ovoj oblasti.

Kampanja “Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica“ realizuje se u okviru projekta „Javno zastupanje u lokalnim zajednicama za podršku socijalnoj inkluziji“ finansiranog od strane kancelarije UNICEF-a u Srbiji i Balkanskog Fonda  za lokalne inicijative (BCIF).

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.