Izdvajamo

Rosa nastavlja podršku prevremeno rođenim bebama

Kao što je voda izvor života za sve nas, tako je i kap majčinog mleka izvor života i ima neprocenjivu ulogu u ishrani svih beba, a posebno prevremeno rođenih. Iz tog razloga, Rosa već treću godinu za redom, zajedno sa Institutom za neonatologiju nastavlja podršku razvoju prve Banke humanog mleka u Srbiji i regionu sa željom da se što veći broj mama informiše, ali i motiviše da postanu dobrovoljni davaoci humanog mleka.

 

Rosa je do sada u okviru projekta koji realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku Udruženja Roditelj, portala Bebac i Care Direct-a, opremila banku mleka najsavremenijim medicinskim uređajima za obradu, kontrolu i čuvanje humanog mleka i dostavnim vozilom kojim se prikuplja mleko od donatora, kako bi više od 1.000 prevremeno rođenih i beba sa zdravstvenim problemima iz cele Srbije, koje se svake godine zbrinu Institutu, dobilo još bolje uslove smeštaja i lečenja.

Osim konkretne pomoći, edukativni karakter koji kampanja ima doprineo je da se samo prošle godine prikupi 19 odsto više mleka u odnosu na raniju godinu, 4.372 litra, a broj mama, dobrovoljnih davalaca humanog mleka porastao je za 40 odsto.

Na Facebook strani, Podrži i ti prvu banku humanog mleka u Srbiji, možete saznati kakva su iskustva imale one mame koje su već postale dobrovoljni davaoci mleka i ohrabriti one koji se odlučuju na ovakav korak.

Nadamo se da ćemo ove godine premašiti prošlogodišnje rezultate i da će što više prevremeno rođenih beba dobiti priliku da koristi majčino mleko, koje je ujedno za njih i hrana i lek, kao i podići svest o tome da je to najzdravija ishrana za novorođenčad.

 

 

Povezani tekstovi

Tribina “Uključenost a ne samo prisutnost”

Roditelj

Šta kada ti kasni? Šta ćeš onda?

Roditelj

Pilates za trudnice Užica

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More