Održan prvi trening za organizacije civilnog društva

| 18/10/2012 | 0 Comments

U okviru projekta Udruženja RODITELJ „Podrži, poveži, pobedi“, proteklog vikenda u Zrenjaninu održan je prvi trening namenjen jačanju kapaciteta organizacija koje se bave problemima samohranih roditelja i onih koje pružaju podršku starijim osobama. Ovim projektom Udruženje RODITELJ želi da inicira kreiranje okvira za sistemsku podršku dvema važnim društvenim grupama – samohranim roditeljima i starijim licima.

Predstavnici organizacija iz osam opština i gradova u Srbiji učestvovali su u interaktivnim radionicama i diskusijama iz oblasti društvenog aktivizma i javnog zastupanja na lokalnom nivou, a poseban deo treninga bio je posvećen unapređivanju organizacionih veština, kao i značaju i načinima umrežavanja u civilnom sektoru. Predavanja su vodile Tatjana Lazor i Ivana Koprivica, dugogodišnje saradnice Udruženja RODITELJ sa bogatim iskustvom u radu sa organizacijama civilnog društva, u kampanjama javnog zagovaranja i na projektima koji zahtevaju umrežavanje na nivou lokalne zajednice.

Tokom tri dana koliko je trening trajao, predstavnici organizacija su imali priliku da razmene dosadašnja iskustva, da zajednički dođu do različitih predloga i ideja za dalje aktivnosti koje se mogu sprovoditi u toku projekta, ali i da ukažu jedi drugima na primere dobre prakse iz svojih lokalnih sredina.

Ovaj edukativni segment projekta „Podrži, poveži, pobedi“, Udruženje RODITELJ sprovodi u cilju ojačavanja organizacija koje su u projekat uključene, kako bi one u svojim sredinama mogle da realizuju mini kampanje podizanja svesti javnosti o problemima i potrebama samohranih roditelja i starih lica, ali i da podstiču uključivanje organa lokalne samouprave i drugih donosioca odluka u skladu sa specifičnostima svake opštine.

Udruženje Roditelj će početkom novembra organizovati i drugi trening za organizacije civilnog društva, koji će za cilj imati unapređivanje komunikacijskih veština, uključujući i odnose sa medijima.

Projekat „Podrži, poveži, pobedi“ finansijski podržava USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC).

Tags: , , , ,

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.