Besplatan pregled dečijih auto sedišta

| 29/10/2012 | 0 Comments

Udruženje Roditelj vas poziva na besplatan pregled dečijih auto sedišta  u nedelju, 4.11.2012. od 11-14 časova u Beogradu, na parkingu kod Sava centra (parking na strani sa koje se ulazi na koncerte, prvi izlaz sa Gazele – parking je besplatan).
Vozače molimo da donesu, ako ih imaju, uputstva proizvođača auto-sedišta i da povedu dete/decu sa sobom jer je najbolje na korisniku sedišta pokazati kako se pravilno vezuje.

Iako većina roditelja misli da svoju decu vezuju ispravno, iskustva pokazuju da više od 90% dece u auto-sedištima nije pravilno vezano. U 2011. g., 791 dete je stradalo kao putnik na srpskim putevima, najčešće u vozilima njihovih roditelja. Velika većina njih bila bi pošteđena povreda ili bi njihove povrede bile lakše da su bila pravilno vezana u dečijim auto-sedištima. Deca u Srbiji danas najčešće stradaju kao putnici u vozilu, češće čak nego kao pešaci.

Auto-sedišta, kada se pravilno koriste, štite decu od teških povreda i smrti smanjujući rizik za do više od 90%, u zavisnosti od vrste auto-sedišta. Čak i pri visokim brzinama i pri višestrukom okretanju automobila deca mogu da prežive udes bez ozbiljnih posledica ako su ispravno vezana.

Udruženje Roditelj, uz pomoć educiranih volontera, želi kroz akciju besplatnog prega auto-sedišta pomoći roditeljima da svojoj deci osiguraju što bezbedniju vožnju i zaštite ih od povreda. Pridružite nam se i pomozite drugim roditeljima deleći s njima obavest o ovoj akciji.

Vidimo se u nedelju, 4. novembra, između 11 i 14 časova, na besplatnom parkiralištu kod Sava centra u Beogradu!

Preuzmite

Brošura o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta (.doc, 322KB)

Category: Beograd, Bezbednost dece u saobraćaju, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.