Održan i drugi trening za organizacije civilnog društva

| 07/11/2012 | 0 Comments

Trening za unapređivanje komunikacijskih veština namenjen organizacijama uključenim u projekat „Podrži, poveži, pobedi“ Udruženja RODITELJ održan je proteklog vikenda u Kragujevcu u organizaciji ovog udruženja. Projekat „Podrži, poveži, pobedi“ usmeren je na jačanje kapaciteta organizacija koje se bave problemima samohranih roditelja i starijih lica, u cilju kreiranja čvrste, sistemske podrške ovim osetljivim društvenim grupama.

Na treningu su predstavnici organizacija iz Ade, Temerina, Zemuna, Starog Grada, Novog Pazara, Kraljeva, Ćićevca, Loznice i Zaječara imali priliku da unaprede komunikacijske veštine kroz predavanja i interaktivne radionice o elementima komunikacije sa ciljnim javnostima, izradi komunikacijskih planova, izboru najadekvatnijih alata i kanala za komuniciranje sa ciljanim javnostima Predavanja i radionice su vodili mr Nikolina Ljepava, socijalni psiholog i Marko Selaković, stručnjak u oblasti odnosa s javnošću.

Ovo je drugi trening u okviru projekta „Podrži, poveži, pobedi“, čijom je realizacijom zaokružen planirani edukativni segment projekta. Predstavnici organizacija iz navedenih opština su sredinom oktobra u Zrenjaninu pohađali i prvi seminar Udruženja RODITELJ iz oblasti društvenog aktivizma, javnog zastupanja i unapređenja organizacionih veština.

U narednom periodu, organizacije će svoje aktivnosti usmeriti na sprovođenje mini-kampanja u svojim opštinama, kojima će uticati na podizanje svesti javnosti o problemima i potrebama samohranih roditelja i starih lica. Jedan od najvažnijih zadataka ovih kampanja je uključivanje organa lokalne samouprave i umrežavanje sa drugim srodnim organizacijama, kako bi se, u skladu sa specifičnostima svake opštine, obezbedila instutucionalna podrška samohranim roditeljima i starijim osobama i pronašao najbolji modul za njihovu međusobnu, dugoročnu saradnju.

Projekat „Podrži, poveži, pobedi“, sprovodi se do kraja januara 2013. godine uz finansijsku podršku USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC).

 

Tags: , ,

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.