Besplatan pregled auto-sedišta u Borči

| 14/11/2012 | 1 Comment

U četvrtak, 15. Novembra 2012. godine, od 14 do 16h, Udruženje Roditelj će organizovati još jedan BESPLATAN PREGLED AUTO-SEDIŠTA i to ispred vrtića Dunavska bajka u Borči (ulica JNA bb, skretanje sa Zrenjaninskog puta levo odmah iza Eko pumpe).Iz arhive udruženja, sa prvog pregleda auto-sedišta u Beogradu

Savetnice za auto-sedišta će svim zainteresovanim vozačima proveriti da li su auto-sedišta primerena uzrastu deteta, da li su dobro postavljena u automobil kao i da li je dete u njima pravilno vezano. Vozače molimo da ponesu, ako ih imaju, originalna uputstva za korišćenje auto-sedišta i da, ako mogu, sa sobom povedu dete jer će se tako najefikasnije proveriti ispravnost sedišta.

Auto-sedišta su jedina optimalna zaštita za dete prilikom sudara, a ako se pravilno koriste mogu da spreče smrtne ishode i teške povrede čak i za do 90%, u zavisnosti od vrste auto-sedišta. Na žalost, prema našem iskustvu, više od 90% dece nije pravilno vezano u auto-sedištima ili ona nisu pravilno pričvršćena u automobilu.

Zato, pozivamo roditelje, ali i sve druge vozače da dođu kako bismo zajedno obezbedili što sigurniju vožnju za što veći broj mališana.

 

Preuzmite

Brošura o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta (.doc, 322KB)

Tags: ,

Category: Bezbednost dece u saobraćaju, Novosti

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Branislav says:

    Treba nam još više ovakvih sureta i to po celoj Srbiji!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.