Centar za rani razvoj

Vredna donacija kompanije Ikea Centrima za rani razvoj

Prostorije Centara za podršku ranom razvoju dece Udruženja RODITELJ u Beogradu i Nišu oplemenjene su novom donacijom – tepisima kompanije IKEA, čime su obezbeđeni lepši prostor i još kvalitetniji uslovi za održavanje radionica.

centar za rani razvoj beograd

Predsednica Udruženja RODITELJ iz Beograda Dragana Soćanin i predsednica niškog ogranka Marija Petković zahvaljuju se na ovom velikodušnom poklonu, kako u ime Udruženja, tako i u ime mališana i njihovih roditelja koji učestvuju u radionicama i programima organizovanim u okviru Centra za rani razvoj.

„Naše radionice pohađaju trudnice i roditelji i deca uzrasta od 0 do 5 godina, i najveći deo vremena provodimo na parteru – u pitanju su različiti oblici kognitivne i motoričke stimulacije i učenja kroz igru i zbog toga je ova donacija za nas posebno značajna“ – naglašava Soćanin.

centar za rani razvoj niš

Centri za rani razvoj predstavljaju inovativan oblik podrške ranom razvoju dece i roditeljima i posebno su usmereni pre svega na jačanje roditeljskih kompetencija čija su deca u ranom uzrastu, a aktivnosti pohađaju roditelji i deca zajedno. U okviru raznovrsnog programa, koji je osmišljen kao „učenje kroz igru“, roditeljima su na raspolaganju i različita savetovanja i radionice sa stručnjacima – logopedima, defektolozima, psiholozima, pedagozima, pedijatrima, fizijatrima, ali i mogućnost da u okviru grupa podrške i vršnjačkih savetovališta razmene iskustva i mišljenja i porazgovaraju o dilemama i problemima sa kojima se suočavaju prilikom odgajanja dece.

Centri za podršku ranom razvoju dece su prvi ovakve vrste u Srbiji, a uspostavljeni su uz podršku kancelarije UNICEF-a u Srbiji, a delom zahvaljujući i finansijskim sredstvima koja su obezbedili kompanija IKEA i Nacionalni ambasador UNICEF-a u Srbiji Novak Đoković.

Povezani tekstovi

Šta je to afektivna vezanost?

Roditelj

Higijena

Roditelj

Darovitost kod dece

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More