Novi besplatan pregled auto – sedišta u Beogradu

| 28/06/2013 | 5 Comments

U nedelju, 30. juna 2013. godine, Udruženje Roditelj će organizovati još jedan BESPLATAN PREGLED AUTO-SEDIŠTA u Beogradu na parkingu IZA Sava centra (prvi izlaz sa Gazele, parking je besplatan) od 11-14 časova.

Savetnice za auto-sedišta će svim zainteresovanim roditeljima i vozačima proveriti da li su auto-sedišta primerena uzrastu deteta, da li su dobro postavljena u automobil kao i da li je dete u njima pravilno vezano. Vozače molimo da ponesu, ako ih imaju, originalna uputstva za korišćenje auto-sedišta i da, ako mogu, sa sobom povedu dete jer će se tako najefikasnije proveriti ispravnost sedišta.

Auto-sedišta su jedina optimalna zaštita za dete prilikom sudara, a ako se pravilno koriste mogu da spreče smrtne ishode i teške povrede čak i za do 90%, u zavisnosti od vrste auto-sedišta. Na žalost, prema našem iskustvu, više od 90% dece nije pravilno vezano u auto-sedištima ili ona nisu pravilno pričvršćena u automobilu.

Zato, pozivamo roditelje, ali i sve druge vozače da dođu kako bismo zajedno obezbedili što sigurniju vožnju za što veći broj mališana.besplatan pregled auto sedista u beogradu

Tags: , ,

Category: Beograd, Bezbednost dece u saobraćaju, Novosti, Sigurnost dece

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Milica says:

  Zamolila bih vas za kontakt firme ili osobe koja obavlja pregled auto sedista. Na zalost, kasno sam procitala tekst o organizovanom besplatnom pregledu. Unapred hvala!

  • Roditelj says:

   Poštovana, preglede obavaju obučeni volonteri Udruženja RODITELJ. POvremeno organizujemo preglede, pa kada bude možete se prijaviti. Pozdrav!

 2. marina says:

  kada ce biti organizovana provera autosedista ponovo?hvala

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.