Beograd Izdvajamo

Obeležena Svetska nedelja dojenja 2013 u Beogradu

 Logo SND 2013

Svetska nedelja dojenja organizovana po osmi put u Srbiji u organizaciji Udruženja RODITELJ  obeležena je u Srbiji centralnom manifestacijom na Zemunskom keju u subotu, 03. avgusta 2013.

Manifestacija pod nazivom: “Podrška dojenju: Bliži majkama”, održana je ispred Letnje scene, kod restorana Venecija uz prisustvo velikog broja majki sa bebama, trudnica, stručnih saradnika i mama-savetnica. Kako ove godine posebnu pažnju posvećujemo značaju tzv „vršnjačke podrške“ , majke koje doje, trudnice, stručnjaci su imali priliku da razgovaraju i razmene iskustva i da dobiju savet i podršku od mama-savetnica iz Udruženja RODITELJ.

 

Zahvaljujući efektima godišnjih kampanja tokom Svetske nedelje dojenja, Udruženje RODITELJ je pokrenulo Savetovalište za dojenje koje funkcioniše kao online i telefonski servis za zainteresovane trudnice i mame iz cele Srbije. Vršnjačke savetnice su volonterke Udruženja RODITELJ sa iskustvom u dojenju koje su prošle kvalifikovanu obuku i pružaju podršku i pomoć u prevazilaženju različitih situacija i problema u svim periodima dojenja.

Dežurni telefon Savetovališta za dojenje je: 060-32 92 041.

 Prisutnima su se obratili pokrovitelji manifestacije, predstavnici gradske opštine Zemun, kao i predstavnik Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Takođe prisutnima se obratila i dr Slavica Simić ispred Prve srpske banke humanog donorskog mleka u Beogradu koja je pozvala sve majke koje mogu i žele da doniraju mleko Institutu za neonatologiju gde su smeštena preveremeno rođene bebe kojima je humano mleko i hrana i lek.

RosaSND2012

Generalni sponzor manifestacije i ove godine je voda ROSA koja već tri godine vodi kampanju za Banke humanog mleka: „U Srbiji se svake godine prevremeno rodi veliki broj beba, a mnoge od njih imaju teške zdravstvene probleme i zahtevaju dugotrajnu negu i lečenje. Kako bi pomogla upravo ovim najmlađim sugrađanima, Rosa već tri godine na različite načine, donirajući finansijska sredstva ali i omogućavajući edukaciju zdravstvenih radnika, pomaže stvaranju što boljih uslova razvoja prevremeno rođenih beba.

“Već tri godine zaredom pružamo podršku Institutu za neonatologiju u Beogradu, a ove godine otišli smo i korak dalje i inicirali formiranje banke mleka i na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine. U narednom periodu ćemo se fokusirati na to da se ovakve vrste ustanova formiraju i u drugim većim gradovima Srbije, u čemu imamo podršku resornog ministarstva i brojnih partnera“,

izjavila je Tanja Petrović, predstavnica Generalnog sponzora.

Manifestaciju su osim ROSE podržali i prijatelji manifestacije Hemofarm, Weleda, Tehnokids igraonica,  Beluga.

                                                    

Sve dojilje zainteresovane za doniranje mleka mogu se obratiti odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu na broj telefona 011/36-30-127 ili Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na broj telefona 021/488-05-42. Više informacija o bankama mleka možete naći na sajtu www.bankamleka.rs.

Sve u vezi sa dojenjem, odgovori na pitanja, nedoumice, problemi, više informacija o savetnicama za dojenje, aktivnostima Udruženja RODITELJ mogu se pronaći na specijalizovanom portalu dojenje.roditelj.org ili www.svetskanedeljadojenja.rs

 Pogledajte kako nam je bilo na Nedelji dojenja, a više fotografija možete videti na našoj FB strani.

Weleda, prijatelj manifestacijeNaše majiceWeleda, prijatelj manifestacijeDr Djurdja Kisin, BatutROSA sponzor već treći put

 

 

Povezani tekstovi

Izložbeno – muzičko veče u okviru projekta “Vaš dom je i naš dom”

Roditelj

Treća Uskršnja Poklonijada

Roditelj

VREDNE NAGRADE ZA VREDNE UČITELJE I ĐAKE NA KONKURSU „ZAŠTITA ZA SVE“

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More