Beograd Izdvajamo Podrška dojenju

Svetska nedelja dojenja 2013 u Beogradu u subotu na Zemunskom keju

Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da u subotu, 03. avgusta 2013. godine prisustvujete ovogodišnjoj manifestaciji “Podrška dojenju: Bliži majkama”, koju Udruženje Roditelj već osmi put za redom organizuje u okviru obeležavanja Svetske nedelje dojenja. Manifestacija će biti održana na Zemunskom keju (Letnja scena kod restorana Venecija) sa početkom u 18 časova.

Na tradicionalnoj manifestaciji “Podrška dojenju: Bliži majkama” majke koje doje, trudnice, zdravstveni stručnjaci i svi ostali pojedinci i institucije koji promovišu i podržavaju dojenje, imaće priliku da razgovaraju i razmene iskustva, a poseban punkt biće posvećen Vršnjačkom savetovalištu za dojenje u okviru koga će mame i trudnice moći da dobiju savet i podršku od mama-savetnica iz Udruženja RODITELJ.

kalendar-sr-priprema

Ove godine posebnu pažnju posvećujemo značaju podrške dojenju koje majkama pružaju grupe za podršku i mame-savetnice, takozvane “vršnjačke savetnice”. Vršnjačke savetnice su majke koje su već dojile i dodatno su obučene kako da svoje iskustvo u dojenju i prevazilaženju problema kod dojenja, prenesu majkama u vidu saveta i podrške.

I ove godine, manifestaciji će prisustvovati predstavnici Instituta za neonatologiju – Prve banke humanog mleka u Srbiji koji će svim zainteresovanim majkama pružiti savete i informacije o doniranju mleka. U bankama humanog mleka na Institutu za neonatologiju u Beogradu i Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, čije je formiranje inicirala i čiji rad pomaže Rosa voda, prikuplja se humano mleko za prevremeno rođene bebe koje su smeštene u ovim ustanovama, a čije mame nisu u mogućnosti da doje. Kako je majčino mleko istovremeno za njih i hrana i lek, na ovaj način najmlađima se pruža najzdravija i najprirodnija ishrana.

Mame zainteresovane za doniranje mleka mogu se obratiti odeljenju za majke dojilje Instituta za neonatologiju u Beogradu na broj telefona 011/36-30-127 ili Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na broj telefona 021/488-05-42. Više informacija o bankama mleka možete naći na sajtu www.bankamleka.rs.

Ovogodišnja manifestacija obeležavanja Svetske nedelje dojenja realizuje se pod pokroviteljstvom: Ministarstva zdravlja, Sekretarijata za zdravstvo Grada Beograda i Gradske opštine Zemun uz podršku Generalnog sponzora – vode Rosa.

Podrška dojenju: Bliži majkama – je zvanični sloganIMG_5318 kojim Svetska alijansa za dojenje (WABA) obeležava dvadesetprvu Svetsku nedelju dojenja i punih 11 godina primene Globalne strategije za ishranu odojčadi i male dece. Ovu strategiju su pre jedanaest godina usvojili Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i UNICEF. Njeno efikasno sprovođenje je suštinski važno za povećanje broja dojene dece, naročito isključivo dojene dece u prvih šest meseci života.

Na našem sajtu o dojenju pročitajte detaljnije informacije o obeležavanju Nedelje dojenja u Beogradu, Užicu i Novom Sadu, kao i sve važne informacije za ovogodišnju Svetsku nedelju dojenja.

 

Povezani tekstovi

Drugi rođendan Udruženja RODITELJ Užice

Roditelj

Opet među 50 najboljih “webtastičnih” po izboru “Pc Press-a”

Roditelj

Saopštenje povodom kampanje potrošacke internacionale za zabranu reklamiranja nezdrave hrane za decu

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More