Oktobarski pregled dečijih autosedišta u Beogradu

| 14/10/2013 | 0 Comments

U nedelju, 20. Oktobra 2013. godine, od 11-13h Udruženje Roditelj će organizovati još jedan BESPLATAN PREGLED AUTO-SEDIŠTA u Beogradu na parkingu kod Hale Pinki u Zemunu.

pregled autosedišta
Savetnice za auto-sedišta će svim zainteresovanim roditeljima i vozačima proveriti da li su auto-sedišta primerena uzrastu deteta, da li su dobro postavljena u automobil kao i da li je dete u njima pravilno vezano. Vozače molimo da ponesu, ako ih imaju, originalna uputstva za korišćenje auto-sedišta i da, ako mogu, sa sobom povedu dete jer će se tako najefikasnije proveriti ispravnost sedišta.

Auto-sedišta su jedina optimalna zaštita za dete prilikom sudara, a ako se pravilno koriste mogu da spreče smrtne ishode i teške povrede čak i za do 90%, u zavisnosti od vrste auto-sedišta. Na žalost, prema našem iskustvu, više od 90% dece nije pravilno vezano u auto-sedištima ili ona nisu pravilno pričvršćena u automobilu.

Zato, pozivamo roditelje, ali i sve druge vozače da dođu kako bismo zajedno obezbedili što sigurniju vožnju za što veći broj mališana.

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.