Do 15. februara rok za podnošenje zahteva za povrat PDV na bebi opremu

| 30/01/2014 | 0 Comments

Od 1. do 15. februara je rok za drugi turnus povrata PDV na dečiju opremu. Roditelji koji su sakupljali račune za kupljenu bebi hranu i opremu treba u ovom roku da predaju Poreskoj upravi zahteve za povrat PDV-a. Rok za izdavanje rešenja od strane Poreske uprave je 30 dana od datuma predavanja zahteva, a rok za isplatu novca je 15 dana od dana dostavljanja rešenja Upravi za trezor.  Praktično, roditelji koji podnesu zahtev za povrat PDV-a na bebi opremu, novac mogli da očekuju najkasnije 45 dana od datuma podnošenja zahteva.

 Na koje proizvodBebi PDVe možete da ostvarite pravo na PDV-a?

 1. krevetac
 2. kolica
 3. stolica za hranjenje
 4. autosedišta
 5. zamena za majčino mleko
 6. kašice
 7. pelene
Da biste ostvarili pravo na povrat PDV-a, morate ispuniti sledeće uslove:
 • da imate prebivalište na teritoriji Republike Srbije
 • da Vaše dete nije starije od dve godine
 • da ukupna primanja Vaše porodice nisu veća od 80.000 dinara mesečno
 • da ne posedujete nekretninu vredniju od 23,4 miliona dinara (oko 200.000 evra)
Ograničen je i ukupan iznos PDV-a koji može biti vraćen, u toku detetove prve godine života možete da vratite PDV u iznosu do 40.000 dinara, a u toku druge godine taj iznos se smanjuje i iznosi 30.000 dinara.

PROCEDURA

Kupac hrane i opreme za bebe ostvaruje pravo na refundaciju PDV-a na osnovu pismenog zahteva koji se podnosi na Obrascu RFNB, odnosno Zahteva kupca hrane i opreme za bebe za refundaciju PDV organizacionoj jedinici Poreske uprave na čijem području podnosilac zahteva ima prebivalište.

Uz zahtev se podnose fiskalni isečci, fotokopije fiskalnih isečaka i spisak brojeva tih fiskalnih isečaka. Refundirani novac se uplaćuje na račun koji su roditelji, odnosno staratelji, naveli u zahtevu.

Category: Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.