Međunarodni dan porodice

| 05/06/2014 | 0 Comments

Svetski dan porodice u Bačkoj Palanci biće obeležen u organizaciji UG „Roditelj“- Bačka Palanka, opštinskog Saveta za rodnu ravnopravnost i opštinske Komisije za mlade u sredu s početkom u šest sati popodne u NB „Veljko Petrović“. Kroz predavanja, dokumentarne i druge video zapise, uz malu pozorišnu predstavu organizatori će predstaviti svoje viđenje problematike današnje, savremene porodice. Svi su dobrodošli- mame, tate, deca, a za sve posetioce, velike i male, pripremljena su i slatka iznenađenja

Family SmilesPovodom Svetskog dana porodice, Mreža udruženja „Roditelj“ podseća da je porodica početak i centralno mesto svakog društva. Svi potičemo iz neke porodice i od nekih roditelja. Društvene norme nas svrstavaju u jednoroditeljske, potpune, nepotpune, porodice sa decom sa smetnjama u razvoju…ali na žalost, i na disfunkcionalne i porodice u kojima se dešava porodično nasilje ili neki drugi oblik zanemarivanja ili kršenja prava dece ili roditelja. Međutim, ono što bi trebalo da bude zajedničko za sve forme porodice a čini se da se zaboravlja, jeste odnos roditelja i deteta koji od davnina svojom snagom i poverenjem savlađuje sve prepreke koje su pred porodicu postavljale različite društvene epohe, saopštilo je Udruženje.

Svetski dan porodice u Bačkoj Palanci biće obeležen u organizaciji UG „Roditelj“-Bačka Palanka, opštinskog Saveta za rodnu ravnopravnost i opštinske Komisije za mlade u sredu s početkom u šest sati popodne u NB „Veljko Petrović“.
-Mi iz udruženja „Roditelj“ pripremili smo predavanje „O krizi u savremenoj porodici“ koje ću ja održati, a potom će se prisutnima obratiti i psiholog Milka Štrbac, inače angažovana i u radu Porodičnog savetovališta u Bačkoj Palanci- najavljuje Bojana Kovačević ispred UG „Roditelj“.

Prisutnima će se obratiti i Ljiljana Žižić, ispred opštinske Komisije za mlade i predstaviti iskustvo sa projekata u okviru kojih je realizovana saradnja sa porodicama dece i mladih iz marginalizovanih grupa, a koji su realizovani uz podršku Komisije za izradu i implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade, Omladinskog kluba Bačka Palanka i Kancelarije za mlade Opštine Bačka Palanka.

Za sve posetioce, a posebno one najmlađe, organizatori pripremaju i slatka iznenađenja- medenjake koje priprema Danijela sa Radio „Impulsa“, Bojanine kiflice, sokiće…

Medijski sponzori obeležavanja Međunarodnog dana porodice u Bačkoj Palanci su RTV BAP, Radio „Impuls“, Nedeljne novine i Bačkopalanački nedeljnik.

Najlepša porodična fotografija

Organizatori obeležavanja Međunarodnog dana porodice pozivaju građane opštine Bačka Palanka da se pridruže ovoj manifestaciji tako što će učestvovati u nagradnom foto konkursu za najlepšu porodičnu fotografiju koju do sledećeg utorka mogu da donesu na Dečje odeljenje NB „Veljko Petrović“ u koverti sa naznakom Za foto konkurs „Najlepša porodična fotografija“.

Category: Bačka Palanka, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.