Deca Izdvajamo

RODITELJ PLUS=batine MINUS

Deklaracija roditelj plus batine minus

Mreža organizacija za decu SrbijeMODS pokrenula je nacionalnu kampanj ukoja ima za cilj unapređenje roditeljske prakse kroz promociju uspešnih primera  u odgajanju dece bez fizičkog kažnjavanja. Težimo društvu u kome su svako dete i roditelj srećni u porodici kao mestu ljubavi, tolerancije i poštovanja.

Postavili smo sebi zadatak da direktno uključimo,tokom kampanje, najmanje 3.000 roditelja koji nenasilno vaspitavaju svoju decu i koji mogu iz svog ličnog ugla da prenesu znanje, priču i iskustvokako im to uspeva.

U tome će nam pomoći članice MODS-a, organizacije koje rade sa decom i za decu i kojih ima više od 90 u 40 gradova i opština, njihovi članovi, aktivisti i roditelji.

Kampanja je zvanično počela 15. maja na Međunarodni dan porodice i trajaće do kraja decembra 2014. godine

Roditelji koji se priključe kampanji biće pozvani da potpišu  „deklaraciju roditelja Srbije1, da pozovu nove roditelje da se uključe u kampanju, tako što će i oni prihvatiti i potpisati deklaraciju, da podele svoje iskustvo u vaspitanju dece sa drugim roditeljima, da lajkuju FB stranu kampanje, ,da popune anketu o vaspitnim stilovima, postuju dobre primere nenasilnog vaspitanja dece, obaveštavaju gradski tim o broju roditelja koje su uključili u kampanju.

Na  FB strani RODITELJ PLUS BATINE MINUS možete naći informacije o kampanji, deliti roditeljske prakse bez fizičkogkažnjavanja, edukativne materijale… Pridružite se!

Za više informacija obratite se kontakt osobama:

  • za  Vojvodinu: Tatjana Lazor Obradović, Centar za proizvodnju znanja i veština, tatjana.lazor@gmail.com, telefon:021/3006-664

1 Deklaracija roditelja Srbije

U deci je sveta klica,

nova moć se u njih krije.

Bolji svet bi mog’o nići

kad bi znali razviti je.

J.J.Zmaj

Deklaracija roditelj plus batine minus

Povezani tekstovi

Izložbeno – muzičko veče u okviru projekta “Vaš dom je i naš dom”

Roditelj

Treća šansa za žene starije od 40 godina

Roditelj

Činjenice o epidemiji malih boginja i MMR vakcini

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More