Projekat “Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja”

| 09/08/2014 | 1 Comment

Udruženje Roditelj se uključilo u projekat „Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja“ . Projekat je usmeren ka promociji i zaštiti prava deteta na obrazovanje formiranjem koalicije organizacija civilnog društva čiji je cilj uspostavljanje boljih procedura za otkrivanje slučajeva diskriminacije i drugih oblika kršenja prava deteta.

Koalicija, koju čine Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, Užički centar za prava deteta iz Užica, Udruženje  građana Roditelj iz Zemuna i Nexus iz Vranja, ima za cilj uspostavljanje inovativnog mehanizma koji će poslužiti prepoznavanju diskriminatornog ponašanja usmerenog ka deci iz marginalizovanih grupa.

  • Jedan od zadataka koalicije jeste i kreiranje vodiča koji će sadržati relevantne informacije o tome kako prepoznati diskriminaciju, ali i kome se obratiti u slučajevima kada do nje dođe.
  • Projekat je usmeren ka promociji prava dece na obrazovanje, ali i sprečavanju kršenja ovih prava od stane zaposlenih u obrazovnim institucijama.
  • Jedan od zadataka ove koalicije jeste razvijanje i primena procedura i mehanizama za otkrivanje kršenja prava deteta kao i kreiranje preporuka za unapređenje postojećih mehanizama i instrumenata za monitoring inkluzivnog obrazovanja.
    Projekat traje do oktobra 2014. godine i podržan je od strane Fonda za otvoreno društvo Srbija.

Pročitajte šta je diskriminacija i kako reagovati  u slučaju diskriminacije

Tags: , ,

Category: Aktuelni projekti, Novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.