Magazin

U beogradskim vrtićima nedostaje 4.000 mesta

deca u vrticu

Oko četiri hiljade mališana je na listi čekanja za upis u beogradske vrtiće prema poslednjim podacima Sekretarijata za obrazovanje.

Zbog sve većeg broja dece kojima je potravan boravak u vrtićima, gradska uprava je najavila da će iz budžeta finansirati privatne vrtiće, ali konačan dogovor, o ispunjavanju istih uslova kao što je i kod državnih slučaj, još nije postignut.

U prestonici postoje 53 verifikovana vrtića, dok se ostali vode kao igraonice ili radionice, preneo je B92.
Zbog sve većeg broja dece kojima je potreban boravak u vrtićima, gradska uprava je nedavno najavila da će iz budžeta finansirati boravak dece u privatnim vrtićima.
Međutim, da bi se neki objekat tretirao kao vrtić, mora da ispusni određene kriterijume, a problem je što je veliki broj njih registrovano kao kreativna radionica ili igraonica sa dnevnim boravkom.
– Svi vrtići su nam maksimalno obezbeđeni po pitanju didaktike, zgrade su uredne i čiste. Sanitarna inspekcija redovno obilazi ustanove, ihrana je dobra i roditelji su zadovoljni – kaže Snežana Petrović, direktorka PU “Zvezdara”.
U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu je rečeno da su u toku razgovori sa predstavnicima privatnih vrtića i da još uvek nije postignut konačan odgovor o tome da postignu iste uslove kao i državni vrtići, a do tada 4.000 najmlađih Beograđana će morati da sačeka slobodno mesto.
Izvor: Alo

Povezani tekstovi

Mame, pripremite vodiče za kupovinu!

Roditelj

Kako da dobijete novac koji vam duguje predškolska ustanova?

Roditelj

Roditelji će konačno plaćati zakonske cene vrtića

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More