Predstavnici Panela mladih kancelarije za zaštitu ravnopravnosti u poseti OŠ Sutjeska u Zemunu

| 13/03/2015 | 0 Comments

OŠ Sutjeska u Zemunu, 12. marta 2015. bila je domaćin posete predstavnika Kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Panela mladih ove kancelarije koji su održali radionicu sa učenicima ove škole.

Predstavnici učeničkog parlamenta, Vršnjačkog tima i drugi učenici su imali priliku da se upoznaju sa radom Panela mladih kancelarije za zaštitu ravnopravnosti i značaju postojanja ove kancelarije. Mladi panelista je ovom prilikom doputovao iz Topole i podelio sa svojim vršnjacima iskustva iz rada Panela i govorio o tome kako se može doprineti stvaranju nediskriminatorne klime u školi, društvu i zajednici.

Učenici su razgovarali o tome šta je ravnopravnost, koji oblici diskriminacije postoje i kako se može reagovati u slučajevima diskriminacije. Takođe, učenici i nastavnici ove škole su ovom prilikom predstavili i svoje brojne  aktivnosti i radionice koje realizuju u cilju promovisanja tolerancije, nenasilja i socijalne inkluzije koje mogu poslužiti kao primeri dobrih praksi.

Ova radionica je već druga po redu na inicijativu Saveta roditelja opštine Zemun u saradnji sa Udruženjem RODITELJ i Mrežom prijatelja inkluzivnog obrazovanja.

Ovakvim aktivnostima želimo da pokrenemo promovisanje primera dobre prakse u zajednici i pokažemo primere i načine saradnje škola, roditelja i dece. Razmena iskustva, razumevanje i dobro druženje su recept za uspeh dobrog i adekvatnog obrazovanja za svako dete. Kao društvo koje teži ravnopravnom pravu na obrazovanje svoj deci, moramo obezbediti da dobri primeri saradnje postanu vidljiviji.

Category: I roditelji se pitaju, Obrazovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.