Unapređenje inkluzivne prakse: Radionice vajanja- vršnjačka edukacija

| 20/03/2015 | 0 Comments

16. i 18. marta ove godine u sklopu aktivnosti Saveta roditelja opštine Zemun i osnovnih škola održali smo dve radionice vajanja u Školi za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” iz Zemuna koja ima dugu tradiciju negovanja ove umetnosti i veštine. Na radionicama je učestvovalo dvadesetak učenika iz škole “Veljko Ramadanović” i susedne OŠ “Sonja Marinković”.

Tema radionica bila je proleće,  učenici su radili u parovima a fokus je bio na vršnjačkoj edukaciji, a radionicama su se priključili i roditelji. Na prvoj radionici smo samo vajali, a na drugoj smo osušene radove i farbali. Đaci su bili oduševljeni ovom idejom i druženjem, i pokrenuli inicijativu za nastavkom radionica tokom cele školske godine, tako da nas u maju čeka još jedno druženje u Ramadanoviću, ali ovoga puta ćemo učiti tehniku papir – maše koju će nam predstaviti njihova nastavnica likovnog.

Veliku zahvalnost dugujemo i jednoj i drugoj školi i njihovim direktorkama, roditeljima, naročito nastavnicama sa ogromnim entuzijazmom.

Iz knjige utisaka smo mogli da pročitamo da su ovo deci bile najlepše radionice na kojima su prisustvovali i da žele da ovakva druženja i radionice uđu u njihov redovan školski program.

Naša galerija fotografija će sigurno bolje dočarati atmosferu (u ovoj galeriji fotografija nalaze se i neki prethodni radovi učenika koje smo želeli da vam pokažemo):

Radionice su se održale na inicijativu Saveta roditelja opštine Zemun i Udruženja Roditelj kao dela Mreže prijatelja inkluzivnog obrazovanja. Aktivnosti imaju za cilj da podstaknu stvaranje dobrih praksi koje unapređuju inkluzivno obrazovanje i socijalnu uključenost.

Ove radionice su deo aktivnosti SRO Zemun koje je podržala i Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.

 

Tags: , , ,

Category: Beograd, I roditelji se pitaju, Obrazovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.