Šesta Uskršnja poklonijada Udruženja „Roditelj – Užice”

| 20/04/2015 | 0 Comments

Povodom tradicionalne godišnje humanitarne akcije pod nazivom Uskršnja poklonijada članovi Udruženja „Roditelj“-Užice su na Veliki Četvrtak sa svojom decom obišli prvi produženi boravak za decu i mlade sa  invaliditetom.
Kako su članice već posećivale dnevni boravak povodom prazničnih akcija i priredbi na kojima su deca sa velikim ushićenjem izvodila  predstavice, pesmice  i recitacije, rodila se ideja o daljoj saradnji sa decom, roditeljima i vaspitačima.
U dnevnom boravku kontinuirano se izvode dramske radionice koje su od velikog značaja za decu jer podstiču interakciju, jezičko izražavanje i izražavanje emocija kroz različite situacije. Stručni saradnici dnevnog boravka ističu da je rad  od velike važnosti važnosti za decu koja dolaze i za njihove porodice. Osim kreativne radionice, deca imaju i fizičko, zatim edukativne, psihološke, kozmetičke, muzičke i dramske radionice, a interesantna je i kulinarska radionica gde uče da spreme osnovna jela.
Čitav doživljaj  uvek biva upotpunjen iskrenim druženjem dece članica Udruženja i dece iz boravka i zajedničkim rukotvorinama vezanim za predstojeći praznik. Osim posluženja, deca su dobila i materijal za likovnu radionicu, dar knjižare Dimitrije Tucović, i materijal za kozmetičku radionicu od firme Aleksandar. Posebno nas je ganula prava dečija nevinost i iskrenost u svakom pogledu. Treba se truditi da i u očima i dušama dece koja nemaju smetnje u razvoju ta iskrenost i čistota što duže ostanu. Tada bi svet bio mnogo lepši i bolji.
Vredna divljenja je i požrtvovanost roditelja i vaspitača dece sa invaliditetom, koji im daju vetar u leđa sa toliko strpljenja i osmeha. Dragi domaćini su nas ispratili pesmom Hristos Voskrese, radost donese!

april, 2015. Marina Jevtić

Tags: , , ,

Category: Novosti, Užice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.