Magazin Vrtići i jaslice

Počeo konkurs za upis u vrtiće, dotirani upis u privatne vrtiće od septembra

deca u vrticu

Danas je počeo konkurs za upis dece u vrtiće u Beogradu i trajaće do 30. aprila. U 17 predškolskih ustanova ima 8.500 slobodnih mesta, a prvi put ove godine iz gradske kase će se delom finansirati i boravak dece u privatnim obdaništima, ali samo za mališane za koje nije bilo mesta u državnim.  Akreditovane privatne predškolske ustanove, njih 54 moći će da prime oko 1.800 dece.

Prema rečima gradskih čelnika i u privatnim vrtićima će roditelji plaćati samo deo cene, oko 5.500 dinara, a ostatak grad Beograd.

Ukoliko u ovim ustanovama ne bude mesta, roditelji će dobijati potvrde, uz koje će od 1. septembra moći da upišu decu u neki od 54 verifikovana privatna obdaništa ako ima mesta. Pored ove potvrde potrebno je da podnesu i izvod iz matične knjige rođenih za dete, uverenje o državljanstvu i fotokopiju lične karte podnosioca zahteva, odnosno potvrdu o stalnom nastanjenju – poručuju iz Sekretarijata za dečiju zaštitu.

deca u vrticu, upis 2012Da li će uključivanje privatnika u sistem predškolskog obrazovanja uticati na smanjenje lista čekanja za upis u vrtiće znaće se kada budu formirane jaslene i vrtićke grupe i kada roditelji potpišu ugovore sa državnim i privatnim predškolskim ustanovama. Prema podacima sekretarijata, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, u državnim vrtićima je ostalo neupisano 3.525 mališana.
Izvor
Pročitajte na ovom linku i detaljnije pojašnjenje o načinu ostvarivanja prava na subvenciju za upis u privatne vrtiće.

Povezani tekstovi

Broj 116 000 – za prijavu nestale dece

Roditelj

Kreativne radionice za mlade Čukarice

Roditelj

Počinje edukativni program “Razvod na bolji način”

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More