RODITELJ Užice u vrtiću “Bambi” – edukacija dece o bezbednosti u saobraćaju

| 20/10/2015 | 0 Comments

Васпитачице средњих, старијих и припремних група (узраста деце од 4 до 7 година) дечијег вртића „Бамби“ су у четвртак, 14. октобра 2015. године организовале едукативну представу и  дружење деце и саобраћајних полицајаца МУП-а Ужице, а у циљу  повећања безбедности деце као самосталних учесника у саобраћају.

У два термина, присуствовало је око 200 малишана са својим васпитачицама, а показали су изванредно знање на пољу саобраћајне културе, дечију искреност и радозналост.  Уз подршку Удружења „Родитељ“, које је у претходних пар година свим вртићима у Ужицу даровало  сетове семафора и саобраћајних знакова за симулацију раскрсница у учионицама или двориштима, овог пута у свим вртићима подељени су  флајери својствени њиховом узрасту, а  као подсетник за  најважније учеснике у саобраћају.

12096056_10207867025213304_6529144313658853273_n

На деци интересантан начин, саобраћајни полицајци су на практичан начин провели децу кроз саобраћајне ситуације, што је за њих најбитније. Дружење је било праћено певањем песмица на тему саобраћаја, даривањем цртежа (како доживљавају полицију) за успомену, а најважније је да су се деца ослободила страха од полицајаца и схватила да су они ту да им помажу и да све протекне у реду на улици. Занимљиви су искрени коментари деце оји много говоре, а које су васпитачице записивале, попут: „ Полицајац је-супермен! “ „ Тата је ишао 200 на сат, па га је полиција зауставила и онда је ишао полааааако! “ „ Бака је прешла на црвено, али је видела полиција, па је баку било срамота! “

На пролеће ће се уз сараднике предузећа „Газела ауто“, и у овом вртићу оформити полигон (који већ постоји у неким вртићима) на коме би деца кроз импровизацију ситуација, а својим практичним деловањем усвојила основне елементе саобраћајне културе својствене за тај узраст.

Tags: , ,

Category: Bezbednost dece u saobraćaju, Deca, Novosti, Užice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.